Σαλάτα σεβίτσε με κολοκυθάκια

Tips

Oι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ζητούν δροσερές γευστικές δημιουργίες που γίνονται γρήγορα και ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο εκφράζεται στην υπέροχη σαλάτα με κολοκυθάκια σεβίτσε, ελαιόλαδο και αρωματικά μας χαρακτηρίζεται από την απλότητα της.

Από τη γευσιγνωσία του εξαιρετικού ελαιολάδου

Μας την ετοίμασε η Μαριλένα Καραδήμα, κατά την γευσιγνωσία ελαιολάδου που κάναμε στον αρχαίο ελαιώνα στις Γούβες Λακωνίας, όπου και η  αγροτουριστική πρωτοποριακή μονάδα, που διατηρεί με τον σύζυγό της Φραγκίσκο.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1-2 ώρες / Πολύ εύκολο

Σαλάτα σεβίτσε με κολοκυθάκια

Από την Μαριλένα Καραδήμα, Eumelia Organic Agrotourism Farm.

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα τους

Ελαιόλαδο εξαιρετικό

Άνηθο ή Μάραθο, ψιλοκομμένο

150 γρ. τυρί κατσικίσιο ή τυρί φέτα ή το τοπικό σφέλα, θρυμματισμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τα βάζουμε καλυμμένα στο ψυγείο. Τα αφήνουμε για 1-2 ώρες.

Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλες.

Τα περιχύνουμε με το εξαιρετικό ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με τον άνηθο ή το μάραθο, με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το τυρί της αρεσκείας μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !