Σαλάτα σεβίτσε με κολοκυθάκια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Oι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ζητούν δροσερές γευστικές δημιουργίες που γίνονται γρήγορα και ξεχειλίζουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο εκφράζεται στην υπέροχη σαλάτα με κολοκυθάκια σεβίτσε, ελαιόλαδο και αρωματικά μας χαρακτηρίζεται από την απλότητα της.

Από τη γευσιγνωσία του εξαιρετικού ελαιολάδου

Μας την ετοίμασε η Μαριλένα Καραδήμα, κατά την γευσιγνωσία ελαιολάδου που κάναμε στον αρχαίο ελαιώνα στις Γούβες Λακωνίας, όπου και η  αγροτουριστική πρωτοποριακή μονάδα, που διατηρεί με τον σύζυγό της Φραγκίσκο.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1-2 ώρες / Πολύ εύκολο

Σαλάτα σεβίτσε με κολοκυθάκια

Από την Μαριλένα Καραδήμα, Eumelia Organic Agrotourism Farm.

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα τους

Ελαιόλαδο εξαιρετικό

Άνηθο ή Μάραθο, ψιλοκομμένο

150 γρ. τυρί κατσικίσιο ή τυρί φέτα ή το τοπικό σφέλα, θρυμματισμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τα βάζουμε καλυμμένα στο ψυγείο. Τα αφήνουμε για 1-2 ώρες.

Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλες.

Τα περιχύνουμε με το εξαιρετικό ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με τον άνηθο ή το μάραθο, με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το τυρί της αρεσκείας μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !