Σαλάτα Θαλασσινή

Τα μυστικά των Chef

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια σαλάτα που μπορεί να είναι ελαφρύ γεύμα δίπλα στη θάλασσα και μεταφέρεται εύκολα μέσα σε σκεύος. Μεζές απίθανος και για ούζο.

Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά Πολύ εύκολη

Σαλάτα Θαλασσινή

Yλικά για 2 άτομα

2 ντομάτες, κομμένες κυδωνάτες

5 κρίθινα μικρά παξιμάδια ή ένα μεγάλο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

1 σφηνάκι ούζο

10 γαύροι μαριναρισμένοι

Ρίγανη

Θρούμπι

15 κουμπάκια κάπαρη

5 καπαρόμηλα

Καπαρόφυλλα

Τρόπος παρασκευής

Περνάμε για 1 δευτερόλεπτο τα παξιμάδια από το τρεχούμενο νερό και τα βρέχουμε με ελαιόλαδο αφού τα σπάσουμε.

Σε δύο βαθιά πιάτα τα βάζουμε σαν βάση και από πάνω βάζουμε τους γαύρους και ραντίζουμε με το ούζο.

Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάπαρη ξαλμυρισμένη, τα καπαρόμηλα και τα καπαρόφυλλα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το θρούμπι και ρίχνουμε και ελαιόλαδο.

Συνταγή : Κατερίνα Ξηρού, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !