Scrambled eggs

Tips

Τα αυγά σκραμπλ αρέσουν πολύ και είναι ιδανικά για το πρωινό.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αυγά είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας.

Αν θέλουμε η γευστική μας δημιουργία να έχει μια πιο βελούδινη υφή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος.

Χρόνος παρασκευής 10-12 λεπτά / Πολύ εύκολο

Scrambled eggs

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe, Aμαδρυάδες club, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 2 άτομα

6 αυγά

1 κ.σ. βούτυρο εκλεκτό , παγωμένο

1 ποτήρι γάλα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Λίγο σχοινόπρασο

Για το σερβίρισμα

Φρυγανισμένο ψωμί

Ψητά μανιτάρια ή ψητά ντοματίνια

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ρίχνουμε τα αυγά και το κρύο βούτυρο, χωρίς να ανακατεύουμε.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Με την μαρίζ ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας.

Ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό και αμέσως μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Με την μαρίζ ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Επαναφέρουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά.

Ψήνουμε ανακατεύοντας για 2 με 2 ½ λεπτά, μέχρι να αρχίζουν να πήζουν τα αυγά, βγάζουμε άλλη μια φορά από τη φωτιά για να πέσει η θερμοκρασία. Πάντα όμως πρέπει να ανακατεύουμε και εκτός φωτιά.

Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά τα αυγά και αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο σχοινόπρασο και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί, ντοματίνια ή ακόμα και μανιτάρια.

Μικρά μυστικά

Δεν πρέπει να παραψήσουμε τα αυγά γιατί θα στεγνώσουν.

Τα αυγά δεν χρειάζονται χτύπημα και το βούτυρο πρέπει να είναι κομμένο σε φλούδες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !