Σκιουφιχτά με πέστο πιπεριάς Φλώρινας

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και πολύ θρεπτική, αφού οι πιπεριές Φλώρινας θεωρούνται υπερτροφή. Γίνονται πολύ εύκολα και σίγουρα αυτό το πιάτο θα ενθουσιάσει τους vegan και vegetarian φίλους μας. Αξίζει να εντάξετε αυτό το πιάτο στη διατροφή σας.

Xρόνος παρασκευής 20-25 λεπτά / Πολύ εύκολα

Σκιουφιχτά με πέστο πιπεριάς Φλώρινας

Από τον χαρισματικό chef Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Πλατεία Αγ.Παρασκευής

Υλικά για 4 άτομα

350 γρ. σκιουφιχτά ζυμαρικά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το πέστο κόκκινης πιπεριάς

350 γρ. πιπεριές Φλώρινας, σε βάζο

100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

1 κ.γ. άχνη ζάχαρη

30 ml λευκό βαλσάμικο

100 ml ελαιόλαδο

50 γρ. κάσιους, ανάλατα

Για το φινίρισμα

Φιλέ αμυγδάλου

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Από το βάζο βγάζουμε τις κόκκινες πιπεριές και τις σουρώνουμε.

Κρατάμε ένα φλιτζανάκι μόνον από το υγρό της άλμης τους.

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά για το πέστο και αν χρειαστεί το αραιώνουμε λίγο ρίχνοντας το υγρό της άλμης από τις πιπεριές.

Βράζουμε τα σκιουφιχτά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα σκιουφιχτά και τα σουρώνουμε.

Βάζουμε τα σκιουφιχτά, όπως είναι καυτά σε μεγάλο μπολ,  τα περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε.

Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σχοινόπρασο και φιλέ αμυγδάλου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !