Σκιουφιχτά με πέστο πιπεριάς Φλώρινας

Tips

Μια γευστική δημιουργία νόστιμη και πολύ θρεπτική, αφού οι πιπεριές Φλώρινας θεωρούνται υπερτροφή. Γίνονται πολύ εύκολα και σίγουρα αυτό το πιάτο θα ενθουσιάσει τους vegan και vegetarian φίλους μας. Αξίζει να εντάξετε αυτό το πιάτο στη διατροφή σας.

Xρόνος παρασκευής 20-25 λεπτά / Πολύ εύκολα

Σκιουφιχτά με πέστο πιπεριάς Φλώρινας

Από τον χαρισματικό chef Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Πλατεία Αγ.Παρασκευής

Υλικά για 4 άτομα

350 γρ. σκιουφιχτά ζυμαρικά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για το πέστο κόκκινης πιπεριάς

350 γρ. πιπεριές Φλώρινας, σε βάζο

100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

1 κ.γ. άχνη ζάχαρη

30 ml λευκό βαλσάμικο

100 ml ελαιόλαδο

50 γρ. κάσιους, ανάλατα

Για το φινίρισμα

Φιλέ αμυγδάλου

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Από το βάζο βγάζουμε τις κόκκινες πιπεριές και τις σουρώνουμε.

Κρατάμε ένα φλιτζανάκι μόνον από το υγρό της άλμης τους.

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά για το πέστο και αν χρειαστεί το αραιώνουμε λίγο ρίχνοντας το υγρό της άλμης από τις πιπεριές.

Βράζουμε τα σκιουφιχτά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κρατάμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα σκιουφιχτά και τα σουρώνουμε.

Βάζουμε τα σκιουφιχτά, όπως είναι καυτά σε μεγάλο μπολ,  τα περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε.

Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σχοινόπρασο και φιλέ αμυγδάλου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !