Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Tips

Η φράουλα είναι το φρούτο του Μάη, τραγανή, νόστιμη, αρωματική με χρώμα κατακόκκινο. Ξεχειλίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και είναι από τα φρούτα που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας.

Αρκεί να τα πλένουμε καλά και να τα αφήνουμε για λίγο στο ξύδι και αφού τα ξεπλύνουμε καλά τα καταναλώνουμε άφοβα.

Τώρα οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους για να φτιάξουμε μαρμελάδα, και να αιχμαλωτίσουμε τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της σε ένα βάζο.

H μαρμελάδα είναι ιδεατή για το πρωινό, με φρυγανισμένο ψωμάκι. Επίσης μπορούμε μπορούμε να διανθίσουμε τη γεύση του cheesecake ή της τάρτας μας.

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Χρόνος αναμονής 12 ώρες / Εύκολη

Σπιτική Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

2,5 κιλά φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

1600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμός από 1 λεμόνι

2 βανίλιες

1 σφηνάκι μπράντι ή βότκα

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αρώματά τους.

Τις βγάζουμε από το ψυγείο και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε για 40 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν.

Αφήνουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Μόλις 3 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις βανίλιές μας και το κονιάκ.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και τη βάζουμε όπως είναι καυτή, στα ζεστά και αποστειρωμένα μας βάζα.

Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με μία πετσέτα και τα αφήνουμε έτσι ανάποδα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !