Στέβια από την ελληνική γη

Tips

Όλο και περισσότερο αυξάνεται η κατανάλωση της στέβια… αντικαθιστώντας τη ζάχαρη στον καφέ μας …και όχι μόνον. Πόσα πράγματα γνωρίζουμε όμως για αυτή; Που καλλιεργείται και τελικά πως είναι η μορφή της, στη φυσική της κατάσταση…

Η αλήθεια είναι ότι όλη η γλύκα της κρύβεται στο φύλλο της… που το δοκιμάσαμε μέσα στο χωράφι…

Πρόκειται για μια νέα ελπιδοφόρα καλλιέργεια που αναπτύσσεται στην Φθιώτιδα. 87 παραγωγοί της Κεντρικής Ελλάδας, μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβια Ελλάς «La Mia Stevia», καλλιεργούν με αγάπη, φροντίδα και μεράκι την καλύτερη ποιότητα στέβια, στην περιοχή γύρω από τη Λαμία εκεί που υπάρχει το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα, για να μεγαλώσει γόνιμα η στέβια…

Είναι ένα θαμνώδες φυτό, που τα φύλλα του περιέχουν φυσικές γλυκαντικές ουσίες, 300 φορές πιο γλυκιές από τη ζάχαρη, ενώ έχει μηδενικές θερμίδες. Το τελικό προϊόν της, εκχυλίζεται με τη διαδικασία που μοιάζει με αυτήν του τσαγιού.

Η καλλιέργεια είναι συστηματική και εκτείνεται σε αρκετά στρέμματα, παράγοντας τις μεγαλύτερες ποσότητες φύλλων στέβια, πανευρωπαϊκά και πρόσφατα βραβεύθηκε από τον κορυφαίο Διεθνή Οργανισμό «ITQI» στις Βρυξέλλες. Η αγορά της στέβια καταμερίζεται βάσει του τύπου και της εφαρμογής του εκχυλίσματός της, σε μορφές όπως υγρή, σκόνη και φύλλα. Ποικίλες είναι οι εφαρμογές της στέβια  στη γαστρονομία και στα συμπληρώματα διατροφής.

Η στέβια

Είναι 100% φυσικό προϊόν, απόλυτα ασφαλές, χωρίς τις παρενέργειες της ζάχαρης.

Είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνη Α, C και αντιοξειδωτικά.

Επίσης μπορεί να συμβάλει στη διατροφή μας, όπως δίαιτα και διατήρηση του βάρους.

Ρυθμίζει τη γλυκύτητα με φυσικό τρόπο.

Έχει 0 σάκχαρα και 0 θερμίδες έτσι δεν επηρεάζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), η παγκόσμια κατανάλωση στέβιας τείνει  να αντικαταστήσει το 20% με 30% όλων των διαιτητικών γλυκαντικών.

Έτσι μπορείτε να προσθέσετε σε κάθε σνακ, γλυκό, καφέ ή ποτό μια κουταλιά στέβια και να έχετε όλη τη γλύκα με 0 θερμίδες.

Και μην ξεχνάτε τη σωστή αναλογία όπου και αν την χρησιμοποιήσετε.

1 κουταλάκι Stevia είναι ίσο με 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !