Συκωτάκια ριγανάτα με λεμόνι

Tips

Αυθεντική και μεστή γεύση της παράδοσης… ένας σπουδαίος μεζές για το κρασί. Βέβαια συμπεριλαμβάνεται στα διατροφικά μας ατοπήματα αλλά κάποιες φορές επιτρέπονται. Στο πευκοδάσος του Αγ. Πέτρου, δοκιμάσαμε τα συκωτάκια από τα δικά τους ζώα μετά το μπάνιο μας στην εκπληκτική παραλία εκπληκτική του Αγίου Πέτρου.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Συκωτάκια ριγανάτα με λεμόνι

Από την απίθανη ταβέρνα «Άγιος Πέτρος» Τραχύ Σκύρου

Υλικά για 4 άτομα  

800-900 γρ. συκωτάκια από αρνί ή κατσικάκι γάλακτος ή ανάμεικτα

Ελαιόλαδο εκλεκτό

1 κ.γ. ρίγανη

Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

1 ποτήρι κρασί λευκό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα συκωτάκια.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Θέλει προσοχή γιατί το λάδι πετάγεται.

Ρίχνουμε λίγο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Τότε ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν μέχρι τη μέση τα συκωτάκια.

Σκεπάζουμε με το καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια πάντα φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει μόνο το ελαιόλαδο.

Αφήνουμε να τσιγαριστεί για 2-3 λεπτά ακόμα και μόλις ροδίσουν τα συκωτάκια σβήνουμε με το χυμό 2 λεμονιών.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ρίγανη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας με τη λαβίδα τα συκωτάκια.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να «σταθεί» το φαγητό.

Σερβίρουμε τα συκωτάκια και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !