Το παιδί μου δεν τρώει το αυγό. Τί να κάνω;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Είναι γνωστό ότι το αυγό αποτελεί μια πολύτιμη τροφή για μικρούς και μεγάλους όντας πλούσιο σε πολύτιμα μέταλλα, βιταμίνες και πρωτεΐνη. Οι παιδίατροι συνιστούν την τακτική κατανάλωσή του από τα παιδιά και τα νήπια μετά το πρώτο έτος της ζωής τους αφού εκτός από όλα τα άλλα οφέλη του, συμβάλλει ουσιαστικά και στη σωστή ανάπτυξή τους.

Τί κάνουμε όμως όταν το παιδί μας δεν θέλει με τίποτα να το φάει;

  • Είναι εύκολο να «κρύψεις» ένα βρασμένο αυγό μέσα σε αλεσμένη τροφή. Ρίχνεις το αυγό στο μπλέντερ μαζί με τα φρούτα ή τα βρασμένα λαχανικά και το πολτοποιείς. Για να εξαφανίσεις κάθε ίχνος μυρωδιάς, μπορείς να προσθέσεις στη χορτόσουπα λίγες σταγόνες λεμόνι και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.
  • Δοκίμασε να του προσφέρεις το αυγό του σε εναλλακτική μορφή, όπως τηγανιτό, ποσέ ή ομελέτα.
  • Δοκίμασε να το δελεάσεις με αυγόφετες, χρησιμοποιώντας μαλακό ψωμί χωρίς κόρα ή ψωμί του τοστ.
  • Τα pancakes και οι κρέπες περιέχουν αυγό και η γεύση τους συνήθως αρέσει στα παιδιά.
  • Ένα κέικ με ελαιόλαδο, αλεύρι, αυγά, γάλα και μέλι αντί για ζάχαρη, θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή πηγή πρόσληψης των θρεπτικών συστατικών των αυγών.

Δοκίμασε τα παραπάνω και ίσως κάποιο να ταιριάξει στο δικό σου παιδί.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !