Μοσχαράκι λεμονάτο με μανιτάρια και καρότα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα φαγητό φιλοσοφίας comfort food. Aρέσει πολύ και είναι σίγουρη επιλογή για όλες τις ηλικίες. Στα παιδιά θα αρέσει να το συνοδέψετε με πατάτες τηγανητές αλλά και το ρύζι ή πουρέ πατάτας ταιριάζουν αρμονικά … η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες / Εύκολο

Μοσχαράκι λεμονάτο με μανιτάρια και καρότα

Από την ξακουστή μαγείρισσα Κατερίνα Ξηρού, εστιατόριο Faces, Ναύπακτος

Yλικά για 4 άτομα

1 ½  κιλό μοσχάρι γάλακτος, σπαλομίτα κομμένη σε φέτες

Χυμό από 2 λεμόνια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.σ. μαργαρίνη

80 ml λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ζεστό

1 κ.σ. corn flour

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. μαργαρίνη

Τρόπος παρασκευής

Περνάμε το κρέας με λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τη μαργαρίνη και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρέας  μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τόσο όσο να καλυφθεί το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα , τα καρότα και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ανακινώντας την κατσαρόλα και ελέγχοντας ανά  διαστήματα τα υγρά.

Σε ένα ποτήρι με κρύο νερό ρίχνουμε το corn flour και χτυπάμε με πιρούνι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε το διάλυμα του corn flour στη κατσαρόλα περιχύνοντας το κρέας και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να σταθεί  του φαγητό.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !