Μοσχαράκι λεμονάτο με μανιτάρια και καρότα

Tips

Ένα φαγητό φιλοσοφίας comfort food. Aρέσει πολύ και είναι σίγουρη επιλογή για όλες τις ηλικίες. Στα παιδιά θα αρέσει να το συνοδέψετε με πατάτες τηγανητές αλλά και το ρύζι ή πουρέ πατάτας ταιριάζουν αρμονικά … η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες / Εύκολο

Μοσχαράκι λεμονάτο με μανιτάρια και καρότα

Από την ξακουστή μαγείρισσα Κατερίνα Ξηρού, εστιατόριο Faces, Ναύπακτος

Yλικά για 4 άτομα

1 ½  κιλό μοσχάρι γάλακτος, σπαλομίτα κομμένη σε φέτες

Χυμό από 2 λεμόνια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.σ. μαργαρίνη

80 ml λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ζεστό

1 κ.σ. corn flour

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. μαργαρίνη

Τρόπος παρασκευής

Περνάμε το κρέας με λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τη μαργαρίνη και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρέας  μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τόσο όσο να καλυφθεί το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα , τα καρότα και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ανακινώντας την κατσαρόλα και ελέγχοντας ανά  διαστήματα τα υγρά.

Σε ένα ποτήρι με κρύο νερό ρίχνουμε το corn flour και χτυπάμε με πιρούνι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε το διάλυμα του corn flour στη κατσαρόλα περιχύνοντας το κρέας και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να σταθεί  του φαγητό.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !