Τροφές για την πρόληψη του καρκίνου

Tips

Το σίγουρο είναι ότι η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη υγεία και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Ο καρκίνος είναι η μάστιγα της εποχής μας και στη δημιουργία του συμβάλουν εκτός των άλλων παραγόντων, το άγχος, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η διατροφή.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τον παράγοντα διατροφή. Ας ξεκινήσουμε με τις τροφές που θα πρέπει να αποκλειστούν από τη διατροφή μας. Πρώτη και καλύτερη η ζάχαρη. Ακολουθούν τα τηγανητά αλλά και το μαγείρεμα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σε κάποιες περιπτώσεις και τα τυροκομικά ενοχοποιούνται για επιβάρυνση του οργανισμού σε λιπαρά, οπότε πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Εμείς αναζητήσαμε και βρήκαμε τις τροφές που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για την πρόληψη του καρκίνου.

Εκτός βέβαια της διατροφής μπορούμε να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας και με τη σωματική άσκηση και προσπαθώντας να αποβάλουμε το καθημερινό άγχος μας.

Ποιες είναι οι τροφές για την πρόληψη του καρκίνου;

Σκόρδο

Λόγω της έντονης μυρωδιάς του το αποφεύγουμε πολλές φορές. Όμως είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας αφού συμβάλει μεταξύ των άλλων στην ρύθμιση της υπέρτασης και στην εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικό αντικαρκινικό, γιατί η σύνθεσή του μειώνει τις γενετικές μεταλλάξεις των κυττάρων.

Κουρκουμάς και τζίντζερ

Ο κουρκουμάς και το τζίντζερ μοιάζουν τόσο πολύ στο σχήμα, αλλά και στη σύνθεση τους. Η δράση τους είναι αντικαρκινική, γιατί όχι μόνον προλαμβάνει τον καρκίνο αλλά και επιβραδύνει ή και μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. 1 γραμμάριο την ημέρα μπορούμε να καταναλώνουμε ενώ παράλληλα προσθέτουμε μια εξωτική πικάντικη πινελιά στο πιάτο μας.

Θαλασσινά

Grilled shrimps or prawns served with lemon, garlic and sauce. Seafood. Top view.

Τα θαλασσινά είναι μια αντικαρκινική τροφή. Προτιμάμε τις γαρίδες, τον μπακαλιάρο, τις σαρδέλες, τα στρείδια, τους αχινούς. Αποφεύγουμε τα μεγάλα ψάρια και τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας και επιλέγουμε βιολογικά και άγρια κατά προτίμηση.

Κοτόπουλο και γαλοπούλα

Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος πρέπει να αποφεύγεται, γιατί προάγει τη χοληστερίνη και δημιουργεί προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Επιλέγουμε λευκό κρέας και λέμε ναι στο κοτόπουλο και τη γαλοπούλα, που μπορούμε να μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους. Με τζίντζερ και με κουρκουμά είναι προτιμότερο και το συνοδεύουμε με πράσινα λαχανικά ωμά ή στον ατμό.

Φράουλα και Μούρα

strawberry harvest

Τα μούρα, οι φράουλες, τα σμέουρα, τα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλλα είναι τροφές υψηλής διατροφικής αξίας και προστατεύουν τον οργανισμό από την εμφάνιση ορισμένων ασθενειών. Βάλτε τα berries στη διατροφή σας και τη ζωή σας.

Πράσινο τσάι

Οι πρώτες δροσιές ευνοούν το τσάι και τα υπόλοιπα αφεψήματα. Το πράσινο τσάι είναι υψηλής διατροφικής αξίας και συνιστάται για την πρόληψη αλλά και τη συμβολή του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου. Απλά επιλέγουμε πιστοποιημένο βιολογικό.

Λαχανικά

Το καρότο, τα μανιτάρια, το μπρόκολο, το λάχανο σε κάθε χρώμα, τα φύκια, τα χόρτα είναι τροφές που προσφέρουν ωφελήματα στον οργανισμό μας.

Αυτές οι τροφές είναι απαραίτητες για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή κάθε μέρα.

Σοκολάτα Bitter

H σοκολάτα εκτιμάται για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και την υψηλή διατροφική της αξία. Οι πολυφαινόλες που περιέχει η μαύρη σοκολάτα είναι διπλάσιες από ένα ποτήρι κρασί και ίσες σε ποσότητα με αυτές που «δίνει» ένα φλιτζάνι πράσινου τσαγιού.

Μελέτες αναφέρουν ότι η bitter σοκολάτα καθυστερεί την ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου.

Θεραπευτική νηστεία

Όλο και πιο συχνά ακούμε για νηστειοθεραπείες και ειδικούς γιατρούς που τις εφαρμόζουν.

Η στέρηση τροφές για λίγες ημέρες υποχρεώνει το σώμα να αντλήσει λίπος από όλες τις αποθήκες του και να απαλλαγεί από τις τοξίνες του.

Κάποιοι εφαρμόζουν αυτή τη θεραπευτική νηστεία μια φορά την εβδομάδα. Όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη και τις συστάσεις του γιατρού τους.

Βελτιώνοντας με διάφορους τρόπους τη διατροφή μας μπορεί να δημιουργήσουμε μια ασπίδα κατά του καρκίνου.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Προηγούμενο άρθροTips για την ασφάλεια του μωρού σου
Επόμενο άρθροΧταπόδι ξιδάτο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !