Χταπόδι ξιδάτο

Tips

To χταπόδι είναι μια αγαπημένη και νόστιμη τροφή για όλο το χρόνο, αν και το έχουμε συνδέσει με ουζάκι στην παραλία. Λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας πρέπει να ενταχθεί στην διατροφή μας. Η περιεκτικότητά του σε χοληστερίνη είναι πολύ χαμηλή και αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Περιέχει υψηλά ποσοστά Ω3 λιπαρών οξέων και αποτελεί ασπίδα για την καρδιά και τα αγγεία μας. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12, που συμβάλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Αξίζει λοιπόν να το εντάξουμε στη διατροφή μας τι λέτε;

H Γιώτα μας χαρίζει την πιο εύκολη συνταγή

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Εύκολο

Χταπόδι ξιδάτο

Από την πολυβραβευμένη Γιώτα Κουφαδάκη, cheffe εστιατόριο Μπουκαδούρα, Παρ. Ελιάς, Χαλκιδική

Υλικά για 4 άτομα

1 χταπόδι, περίπου 2 κιλά

Μισό ποτήρι ξίδι

Μισό ποτήρι ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ποτήρι νερό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε το χταπόδι πολύ προσεκτικά και αφαιρούμε τα μάτια και το εσωτερικό της κοιλιάς.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με ένα ποτήρι νερό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, για 1 ώρα περίπου.

Η κατσαρόλα θα πρέπει να είναι σκεπασμένη και χρειάζεται προσοχή να μην μας κολλήσει.

Προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με το ζωμό του.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Mικρά μυστικά

Στο βράσιμο του χταποδιού δεν βάζουμε ποτέ αλάτι, γιατί έχει το δικό του και θα χάσει σε αρώματα και γεύση.

Αν δεν σας αρέσει το ξύδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρασί λευκό ασύρτικο ή ροζέ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !