Tυρομπαλίτσες σκερτσόζες…

Tips

Πανεύκολες και φίνες

Ένα μεζεδάκι που γίνεται σε 10 λεπτά και συντροφεύει το ουζάκι ή το κρασί μας. Τις δοκίμασα στην κουκλίστικη Φολέγανδρο με τους φίλους μου και πολύ μας άρεσαν …

Οι τυρομπαλίτσες διανθίζουν ακόμα τις σαλάτες σας, πράσινες ή ντοματένιες.

Ρολάρουμε τις τυρομπαλίτσες πάνω στα αγαπημένα μας μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και δημιουργούμε μια πανδαισία γεύσεων και χρωματική παλέτα απίθανη για το τραπέζι μας.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τυριά θέλουμε για να δημιουργήσουμε τα τυρομπαλάκια από φέτα μαλακή, κατσικίσιο τυρί και όλα τα κρεμώδη τυριά της Ελλάδας. Μπορούμε ακόμα να δώσουμε μια πιο πικάντικη πινελιά προσθέτοντας κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα.

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα τυρομπαλάκια σε ελαιόλαδο ή να τα εξαφανίσουμε το ίδιο λεπτό, γιατί είναι παιχνιδιάρικα, γευστικά και πολύ προκλητικά…

Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη είναι πολλά,  μάραθος φρέσκος, άνηθος, κρεμμυδάκια ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένα, παπαρουνόσπορο, κουρκουμά, καπνιστή πάπρικα, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και φιστίκια χοντροσπασμένα, κουκουνάρι, πιπέρια όλων των χρωμάτων, μουστάρδα, μέλι ή σιρόπι σφένδαμου.

Μια ακόμα ιδέα να κρύψετε μέσα στην τυρομπαλίτσα ντοματάκια τσέρυ, ελίτσες χωρίς κουκούτσι… κομματάκια αποξηραμένου δαμάσκηνου ή βερίκοκου.

Αρκεί να έχετε φαντασία και όρεξη.

Πάντως οι φίλοι θα σας λατρέψουν.

Τυρομπαλίτσες σκερτσόζες
Από το ονειρικό ξενοδοχείο Vrahos Καραβοστάσης, Φολέγανδρος
Υλικά

300 γρ. κατσικίσιο μαλακό τυρί

100 γρ. κατίκι Δομοκού ή Ανεβατό Γρεβενών

100 γρ. ανθότυρο

1 κ.σ. κουκουνάρι

Επιλογές για την επικάλυψη

2 σχοινόπρασα, κομμένα με ψαλίδι

2 κ.σ. χοντροκοπανισμένα πολύχρωμα πιπέρια

2 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

2 κ.σ. πάπρικα

2 κ.σ. cranberries

2 κ.σ. κουρκουμά

2 κ.σ. παπαρουνόσπορο

2 κ.σ. μαυροκούκι και σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε το κατίκι Δομοκού ή άλλο κρεμώδες τυρί που μας αρέσει ή ακόμα και γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί. Ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τυριού και τα κυλάμε σε διάφορα υλικά που θα επιλέξουμε για να έχουμε πολλές γεύσεις και χρώματα.

Τα σερβίρουμε με αλλαντικά, παξιμαδάκια, κριτσίνια και φρούτα είναι απίθανος μεζές για το κρασί μας.

Προηγούμενο άρθροΦράουλα … η πολύτιμη
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο  αυθεντικό

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !