Τυροπιτάκια του Vincenzo

Tips

Τα ωραιότερα τυροπιτάκια που δοκίμασα στο πρωινό του υπέροχου ξενοδοχείου Vincenzo Family Hotel, στην καρδιά της Χώρας της Τήνου. Το ξενοδοχείο φημίζεται και για το πρωινό του, που σερβίρεται σε έναν ατμοσφαιρικό κήπο. Έτσι  ζήτησα τη συνταγή για τα αστεράτα  τυροπιτάκια τους και την είχα άμεσα μαζί με την αγάπη τους.

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολο

Τυροπιτάκια του Vincenzo

Aπό το απίθανο Vincenzo Family Hotel, Τήνος

Υλικά για τη ζύμη

2 αυγά

1 ½  φλιτζάνι τσαγιού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ ζάχαρη

1 κ. γ αλάτι

3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

500-750 γρ. φαρίνα, κοσκινισμένη ή «όσο πάρει» για μια εύπλαστη ζύμη

1 φακελάκι μαγιά

Για τη γέμιση

1 κιλό φέτα, σπασμένη με πιρούνι

250 γρ. γκούντα, τριμμένη

Για το φινίρισμα

1 κρόκος, χτυπημένος

Σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ζυμώνοντας καλά.

Η ζύμη θέλουμε να είναι εύπλαστη και όχι σκληρή.

Αλευρώνουμε το τραπέζι ή τον πάγκο  και ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστού, κόβουμε με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή ενός ποτηριού στρογγυλά κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με το τυρί γκούντα και πασπαλίζουμε με ποικιλία πιπεριών.

Βάζουμε σε κάθε στρογγυλό φύλλο μια κουταλιά ζύμης και κλείνουμε με τα δάχτυλα.

Σε ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια.

Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά,   τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε λαδόκολλα στο ταψί μας, αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν, χωρίς να τα σκεπάσουμε για να μείνουν τραγανά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !