Βελουτέ πατάτας με καρότο και φρέσκο βασιλικό

Τα μυστικά των Chef

Μια ζεστή σούπα είναι ότι καλύτερο για τις κρύες ημέρες. Βοηθά ανακουφίζοντας τον πονόλαιμο από τις ιώσεις, άρα είναι απαραίτητες τις δύσκολες ημέρες του covid. Η βελουτέ πατάτας είναι πολύ νόστιμη και γίνεται τόσο γρήγορα…

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Πολύ εύκολη

Βελουτέ πατάτας με καρότο και φρέσκο βασιλικό

Από τον Ηλία Ζεφκιλή, διακεκριμένο executive chef

Υλικά για 4 άτομα 

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους

2 καρότα, κομμένα σε κύβους

1 πράσο, κομμένο σε φέτες

1 κρεμμύδι ξηρό, κομμένο σε φέτες

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο

80 γρ. βούτυρο

1/3 ματσάκι σχινόπρασο, ψιλοκομμένο

5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το φινίρισμα

1 καρότο, κομμένο σε φέτες

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και καρότου και σοτάρουμε για 4 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου καυτό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το σχινόπρασο.

Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Με το ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ.

Προσθέτουμε και το βασιλικό, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε βάζουμε και 4 φετούλες από καρότο και ένα φύλλο βασιλικού στο μέσο του πιάτου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !