Τα μυστικά για να νιώθετε πάντα νέοι

Tips

Ποιος είπε ότι ένας άνθρωπος 50 ετών δεν μπορεί να νιώθει 25 … Κάποιοι άνθρωποι που πραγματικά φροντίζουν σώμα και νου τους φαίνονται πολύ νεότεροι από την ηλικία τους.

Κάποιες φορές αν δεν δούμε την ταυτότητα τους δεν μπορούμε να υπολογίσουμε καν την πραγματική τους ηλικία.

Όμως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που είναι 35 χρονών και νομίζεις ότι είναι δέκα χρόνια μεγαλύτεροι…

Εμείς μετά την έρευνα που κάναμε σας αποκαλύπτουμε κάποια από τα μυστικά τους.

Αναζητείστε τη χαρά στη ζωή σας  

Προσπαθήστε να κάνετε στη ζωή σας αυτό που σας ευχαριστεί … Αυτό είναι το μυστικό που διατηρεί την νεανικότητά σας. Άλλωστε διάσημοι ψυχολόγοι τονίζουν «αφήνουμε τη μελαγχολία πίσω μας και επιλέγουμε τη χαρά, γιατί κερδίζουμε υγεία».

Απολαύστε τις στιγμές

Απελευθερωθείτε και προσπαθήστε να απολαμβάνετε τις μικροχαρές της ζωής. Γελάστε με την καρδιά σας, χορέψτε, αγαπήστε τον εαυτό σας και τους άλλους. Μην αφήνετε τις ευκαιρίες για ένα ταξίδι, για μια απόδραση, για μια συνάντηση να φεύγουν ανεκμετάλλευτες. Η ποίηση της ζωής κρύβεται σε ένα ηλιοβασίλεμα, σε ένα χάδι, σε ένα άκουσμα ή σε ένα ποτήρι κρασί. Όταν είμαστε χαρούμενοι οι ενδορφίνες απελευθερώνονται έτσι ενδυναμώνουν τον οργανισμό και η νεανικότητά σας αναδεικνύεται.

Ευζωία και Διατροφή

Εννοείται ότι η νεανικότητα και η ευζωία θα πρέπει να συμβαδίζουν με μια καλή υγεία αυτά δεν διαχωρίζονται… Εμπλουτίζετε λοιπόν τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που «κρύβονται» στα λαχανικά και τα φρούτα. Μην ξεχνάτε ότι οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση και τα αντιοξειδωτικά τις καταπολεμούν. Επίσης τα Ω 3 λιπαρά οξέα χαρίζουν υγεία και καταπολεμούν την κατάθλιψη και το άγχος που αποτελούν τον εχθρό της νεανικότητας. Με το σολομό, τις σαρδέλες, το σκουμπρί ή τα ανάλογα συμπληρώματα πάμε χέρι χέρι…

Ταξιδέψτε

Τα ταξίδια τα πραγματικά του σώματος αλλά και του νου χαρίζουν χαρά … Ξεφύγετε από το κατεστημένο, τη ρουτίνα και σκεφθείτε δημιουργικά και καινοτόμα. Αυτό είναι χαρακτηριστικό και προνόμιο των νέων ανθρώπων.

Τολμήστε ένα ταξίδι μακρινό, γνωρίζοντας μια χώρα που φαντάζει εξωτική ή ακόμα τολμήστε ένα ταξίδι στην άγνωστη Ελλάδα… θα ενθουσιαστείτε.

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας

Αγνοείστε την νοοτροπία ότι έναν όμορφο σώμα είναι ένα νεανικό σώμα. Κάθε άνθρωπος έχει την ομορφιά του κυρίως αυτή που εκπέμπει… Επιλέξτε φωτεινά και χαρούμενα χρώματα στα ρούχα και στο περιβάλλον σας υποσυνείδητα σας ανεβάζουν τη διάθεση.

Επιτέλους αφήστε τον καναπέ

Κάνει κακό στις αρθρώσεις σας, στη διάθεσή σας … και δυστυχώς είναι η εύκολη επιλογή… Αν δεν σας αρέσει ο αθλητισμός ή η γυμναστική τότε επιλέξτε να κάνετε περιπάτους, αφήνοντας το αυτοκίνητο και χρησιμοποιώντας τα πόδια σας, για τις κοντινές δουλίτσες.

Βάλτε τη γιόγκα στη ζωή σας

Όσοι κάνουν γιόγκα φαίνονται νεότεροι από την ηλικία τους και είναι λαμπεροί. Η στάση του κορμού τους και η κίνησή τους είναι περήφανη, αναπνέουν καλύτερα είναι ήρεμοι.

Οι αγχώδεις και οι καταθλιπτικοί άνθρωποι αν τους παρατηρήσετε πάντα προχωρούν σκυφτοί, δεν αναπνέουν σωστά και η γήρανση έρχεται πιο γρήγορα…

Κοιμηθείτε καλά

Ο καλός και επαρκής ύπνος είναι από τα μυστικά της νεότητας. Χαλαρώνει το σώμα και ο καθαρίζει το μυαλό. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην κατάθλιψη και την πρόωρη γήρανση. 8 ώρες την ημέρα είναι απαραίτητες μην το ξεχνάτε… Η μεσημεριανή ανάπαυλα έστω για 1 ώρα είναι το απόλυτο μυστικό αλλά στις μέρες μας είναι όνειρο απατηλό.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !