Xαλβάς με καρύδα και πορτοκάλι

Τα μυστικά των Chef

Ένα δροσερό γλυκάκι, αρωματικό και πολύ νόστιμο, που γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα. Οι πινελιές καρύδας χαρίζουν σε αυτόν τον απλό χαλβά μια εξωτική πινελιά.

Ο χαλβάς είναι ότι καλύτερο για τις νηστείες και θα ενθουσιάσει τους φίλους μας τους vegetarian και τους vegan.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Πολύ εύκολο

Xαλβάς με καρύδα και πορτοκάλι

 Από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, μαγείρισσα Μύκονος

 Υλικά

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα καρύδα τριμμένη

3 κούπες ζάχαρη

1 βανίλια

1/2 κούπα σπορέλαιο

1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

4 κούπες νερό

Φινίρισμα

1 φλιτζάνι του καφέ καρύδα τριμμένη

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Βράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι και την καρύδα και ανακατεύουμε γρήγορα, με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και ξεκολλάει ο χαλβάς, από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Σε ταψί ή φόρμα ρίχνουμε το χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πασπαλίζουμε με καρύδα όλη την επιφάνεια.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !