Ένα δροσερό γλυκάκι, αρωματικό και πολύ νόστιμο, που γίνεται τόσο εύκολα και γρήγορα. Οι πινελιές καρύδας χαρίζουν σε αυτόν τον απλό χαλβά μια εξωτική πινελιά.
Ο χαλβάς είναι ότι καλύτερο για τις νηστείες και θα ενθουσιάσει τους φίλους μας τους vegetarian και τους vegan.
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Πολύ εύκολο
Xαλβάς με καρύδα και πορτοκάλι
Από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου, μαγείρισσα Μύκονος
Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα καρύδα τριμμένη
3 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
4 κούπες νερό
Φινίρισμα
1 φλιτζάνι του καφέ καρύδα τριμμένη
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Βράζουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι και την καρύδα και ανακατεύουμε γρήγορα, με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και ξεκολλάει ο χαλβάς, από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Σε ταψί ή φόρμα ρίχνουμε το χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πασπαλίζουμε με καρύδα όλη την επιφάνεια.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.