Τελικά ο καφές δεν επιβαρύνει την καρδιά ….

Tips

Επιτέλους, ένα ευχάριστο νέο για τους απανταχού λάτρεις του καφέ. Ο καθηγητής καρδιολογίας Peter Kistler, επικεφαλής των ερευνών και μελετών για την καρδιακή αρρυθμία στο Alfred hospital της Μελβούρνης, παρουσίασε τις έγκριτες μελέτες του στην 71η ετήσια επιστημονική συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Καρδιολογίας.

Τρεις έρευνες παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα των μελετών συγκλίνουν. Έτσι η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών καφέ την ημέρα, δεν σχετίζεται μόνον με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, αρρυθμιών αλλά και χαρίζουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Στην πρώτη μελέτη οι ερευνητές ιατροί εξέτασαν δεδομένα 10 ετών σε 382.500 άτομα για να μελετήσουν αν η κατανάλωση καφέ συνέβαλε με κάποιο τρόπο στην ανάπτυξη καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού.

Η δεύτερη έρευνα μελέτησε την επίδραση κατανάλωσης του καφέ σε 342.080 άτομα, που είχαν εμφανίσει κάποια καρδιαγγειακή νόσο.

Η τρίτη μελέτη είχε θέμα τη διερεύνηση της σχέσης κατανάλωσης καφέ και καρδιαγγειακής νόσου, ανάλογα με τον τύπο του καφέ δηλαδή αλεσμένου ή στιγμιαίου. Το συμπέρασμα ήταν ότι δεν επηρεάζεται η καρδιά από την κατανάλωση καφέ.

Έτσι τα αποτελέσματα της μελέτης αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση καφέ δεν πρέπει να αποθαρρύνεται, αλλά αντίθετα να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής δίαιτας για τους ενήλικες και αυτούς που είτε είναι καρδιοπαθείς, είτε είναι υγιείς.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !