Xάμπεργκερ με σάλτσα ταρτάρ και κρεμμύδια μαριναρισμένα

Tips

Μια γευστική πανδαισία που αρέσει σε όλους. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή του burger και σάλτσα ταρταρ εσείς όμως μπορείτε να διαλέξετε όποια sauce θέλετε από αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά και θα δημιουργήσετε το δικό σας απίθανο χάμπεργκερ.

Με δροσερή μπύρα ή ένα ποτήρι ροζέ κρασί δροσερό είναι ότι καλύτερο.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Χρόνος μαριναρίσματος 45 λεπτά / Εύκολο

Xάμπεργκερ με σάλτσα ταρτάρ και κρεμμύδια μαριναρισμένα

Από τον χαρισματικό Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 4 άτομα

4 στρογγυλά brioche, κομμένα στη μέση

4 φέτες τυρί τσένταρ ή καπνιστό κασέρι

4 φέτες ντομάτας

Iceberg, ψιλοκομμένο

Για το μπιφτέκι

1 κιλό κιμά από μοσχάρι γάλακτος από λάπα

2 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. γούστερ (Worcestershire) sauce

1 αυγό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα ταρτάρ

3 αγγουράκια τουρσί

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.σ. κάπαρη

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Για τα μαριναρισμένα κρεμμύδια

1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Ζάχαρη

Ξύδι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αφήνουμε να μαριναριστεί και να σφίξει σκεπάζοντάς το για 45 λεπτά τουλάχιστον.

Αν ο κιμάς είναι σφιχτός προσθέτουμε 50 ml νερό και ζυμώνουμε ελαφρά.

Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταρτάρ

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη και τα κρεμμυδάκια μέχρι να έχουμε μια κρέμα, χωρίς να είναι εντελώς λιωμένες οι πίκλες.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα από πίκλες, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τον άνηθο  και ανακατεύουμε.

Αν είναι αραιή προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα ακόμα.

Μαρινάρουμε το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες και τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Συνθέτουμε το burger.

Ψήνουμε στο γκριλ ελαφρά τα brioche από την εσωτερική πλευρά.

Αλείφουμε με 1 κουταλιά σάλτσα ταρτάρ τη βάση βάζουμε τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, το μπιφτέκι, το τσένταρ, την ντομάτα, λίγο  iceberg και κλείνουμε με το brioche.

Σερβίρουμε με πατάτες τραγανές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !