Xάμπεργκερ με σάλτσα ταρτάρ και κρεμμύδια μαριναρισμένα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική πανδαισία που αρέσει σε όλους. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή του burger και σάλτσα ταρταρ εσείς όμως μπορείτε να διαλέξετε όποια sauce θέλετε από αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά και θα δημιουργήσετε το δικό σας απίθανο χάμπεργκερ.

Με δροσερή μπύρα ή ένα ποτήρι ροζέ κρασί δροσερό είναι ότι καλύτερο.

Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Χρόνος μαριναρίσματος 45 λεπτά / Εύκολο

Xάμπεργκερ με σάλτσα ταρτάρ και κρεμμύδια μαριναρισμένα

Από τον χαρισματικό Χρήστο Παπά, restaurant Delicious, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 4 άτομα

4 στρογγυλά brioche, κομμένα στη μέση

4 φέτες τυρί τσένταρ ή καπνιστό κασέρι

4 φέτες ντομάτας

Iceberg, ψιλοκομμένο

Για το μπιφτέκι

1 κιλό κιμά από μοσχάρι γάλακτος από λάπα

2 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. γούστερ (Worcestershire) sauce

1 αυγό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα ταρτάρ

3 αγγουράκια τουρσί

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.σ. κάπαρη

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Για τα μαριναρισμένα κρεμμύδια

1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Ζάχαρη

Ξύδι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αφήνουμε να μαριναριστεί και να σφίξει σκεπάζοντάς το για 45 λεπτά τουλάχιστον.

Αν ο κιμάς είναι σφιχτός προσθέτουμε 50 ml νερό και ζυμώνουμε ελαφρά.

Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταρτάρ

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αγγουράκια τουρσί, την κάπαρη και τα κρεμμυδάκια μέχρι να έχουμε μια κρέμα, χωρίς να είναι εντελώς λιωμένες οι πίκλες.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα από πίκλες, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τον άνηθο  και ανακατεύουμε.

Αν είναι αραιή προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα ακόμα.

Μαρινάρουμε το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες και τις πασπαλίζουμε με το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Συνθέτουμε το burger.

Ψήνουμε στο γκριλ ελαφρά τα brioche από την εσωτερική πλευρά.

Αλείφουμε με 1 κουταλιά σάλτσα ταρτάρ τη βάση βάζουμε τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, το μπιφτέκι, το τσένταρ, την ντομάτα, λίγο  iceberg και κλείνουμε με το brioche.

Σερβίρουμε με πατάτες τραγανές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !