Ζεστή σαλάτα με τρίχρωμες πένες

Tips

Μια σαλάτα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μια σίγουρη επιλογή που σερβίρεται ζεστή, αλλά και κρύα. Σε αυτή τη σαλάτα μπορούμε να ενσωματώσουμε τα υλικά που μας αρέσουν από αρακά και λουκανικάκια μέχρι πολύχρωμες πιπεριές.

Μια πανεύκολη επιλογή για κάθε περίπτωση…

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Ζεστή σαλάτα με τρίχρωμες πένες

Από την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. πένες τρίχρωμες, βρασμένες

Μισό κύβο λαχανικών, τριμμένο

1 κεσεδάκι γιαούρτι, σε θερμοκρασία δωματίου

Μισό φλιτζάνι μαγιονέζα

1 φλιτζάνι καλαμπόκι, βρασμένο

1 φλιτζάνι γραβιέρα ή Έμμενταλ, κομμένο σε κύβους

1 φλιτζάνι ζαμπόν, κομμένο σε κύβους

1 αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε κύβους ή φέτες

2 ραπανάκια, κομμένα σε κύβους

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

1 πρέζα σπόρους σιναπιού

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών.

Αφού πάρει δύο βράσεις ο ζωμός λαχανικών προσθέτουμε τις πένες και βράζουμε ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την μαγιονέζα και τους σπόρους σιναπιού και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τις πένες καλά και όπως είναι ζεστές τις ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρίζ.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το ζαμπόν, το καλαμπόκι, το αγγούρι, το ραπανάκι, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγη μαγιονέζα ακόμα.

Σερβίρουμε σε μπολ και διακοσμούμε με μια ντομάτα τριαντάφυλλο και δύο φέτες αγγουράκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !