Πώς να ντυθείς σε συνέντευξη για δουλειά

Tips

Η συνέντευξη για νέα εργασία είναι μια αρκετά αγχωτική διαδικασία. Για αυτό θα πρέπει να λύσουμε από νωρίς όλα τα μικρότερα παρελκόμενα ζητήματα ώστε να επικεντρωθούμε στην ουσία χωρίς περισπασμούς. Μία από αυτές τις φροντίδες είναι και η εμφάνισή μας η οποία πρέπει να είναι προσεγμένη και μελετημένη.

Το στυλ ντυσίματος που θα επιλέξουμε εξαρτάται και από το είδος της εργασίας που μας ενδιαφέρει. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή μας επιβάλλεται να είναι αξιοπρεπής χωρίς να φαίνεται επιτηδευμένη.

Επιλέγουμε από την γκαρνταρόμπα μας ή αγοράζουμε καινούρια ρούχα, που να μας κολακεύουν σαν στυλ, πατρόν και χρώμα. Αποφεύγουμε τα πολύ έντονα χρώματα, τις αντιθέσεις, τα εμπριμέ ή τα πολύ εμβληματικά κομμάτια. Για παράδειγμα, δεν φοράμε κόκκινα, πορτοκαλί ή φλούο χρώματα και αποφεύγουμε τα ευμεγέθη πουά, τα μεγάλα φλοράλ ή τα γεωμετρικά εμπριμέ. Παρομοίως δεν φοράμε πολύ στενά ή πολύ φαρδιά ρούχα και φυσικά αποφεύγουμε να φορέσουμε μπλούζες με στάμπες με σχέδια και γράμματα ή να κρατάμε μια κραυγαλέα ακριβή ή ιδιαίτερη τσάντα. Προσπαθούμε εν ολίγοις να είμαστε κομψές και όχι εντυπωσιακές, αφήνοντας την προσωπικότητά μας και τις ικανότητές μας να υπερισχύσουν.

Τα μαλλιά μας τα προτιμούμε απλά όπως συνηθίζουμε, αρκεί να είναι περιποιημένα και καλοχτενισμένα. Τα νύχια μας να είναι περιποιημένα, χωρίς μεγάλο μήκος και βαμμένα σε απαλούς τόνους, ενώ αντίστοιχα το μακιγιάζ μας πρέπει να είναι απαλό, να αναδεικνύει το δέρμα μας χωρίς να τονίζει έντονα τα χαρακτηριστικά μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !