Ξινός τραχανάς από αιγοπρόβειο γάλα με καπνιστό χέλι

Tips

Μια γευστική δημιουργία πολύ ξεχωριστή που γίνεται σε χρόνο Dt. O τραχανάς με αιγοπρόβειο γάλα είναι αυθεντική βουνίσια γεύση και ξυπνά νοσταλγικές μνήμες… Το καπνιστό χέλι είναι ψάρι υψηλής διατροφικής αξίας αφού είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β12, D και Ε. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και τον κίνδυνο ανάπτυξης αρθρίτιδας. Συμβάλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Το καπνιστό χέλι είναι πολύ νόστιμο και το βρίσκουμε όλες τις εποχές του χρόνου, στην αγορά.

Ο χαρισματικός chef Θανάσης Τάσσος

 Xρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

 Ξινός τραχανάς από αιγοπρόβειο γάλα με καπνιστό χέλι

 Από τον Θανάση Τάσσο, chef εστιατόριο Θamon, Ιωάννινα (φωτο 2)

 Υλικά για 2 άτομα

100γρ. τραχανάς

20 γρ φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

20 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη

100 γρ χέλι καπνιστό

10 γρ βούτυρο

30 γρ κεφαλογραβιέρα

Ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο

Tρόπος παρασκευής

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε τον τραχανά και σιγά σιγά καυτό νερό, όπως κάνουμε με το ριζότο, περιμένουμε να το απορροφήσει και συμπληρώνουμε.

Βράζουμε περίπου για 7 λεπτά. Μετά τα 5 λεπτά ρίχνουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το χέλι για να κάνει κρούστα και να αναδυθούν τα αρώματά του.

Το γυρίζουμε με λαβίδα και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε τον τραχανά στο πιάτο και από πάνω βάζουμε το χέλι και περιχύνουμε με αγουρέλαιο.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για χέλι, πέστροφα

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !