10 οικογενειακές δραστηριότητες-εκτός σπιτιού-για τις γιορτινές ημέρες

Tips

Τα Χριστούγεννα έφθασαν, τα σχολεία κλείνουν και τα παιδιά περνούν τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Υπάρχουν αμέτρητες δραστηριότητες για να απασχοληθούν ώστε να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι από μόνα τους. Ωστόσο, εμείς θα προτείνουμε 10 οικογενειακές δραστηριότητες για τις γιορτινές μέρες για να περάσετε υπέροχα και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.

Επίσκεψη σε χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκα. Τα μικρά παιδιά θα ευχαριστηθούν στο έπακρο μια βόλτα σε ένα θεματικό πάρκο. Τα χρώματα, τα παιχνίδια, οι μελωδίες και οι χριστουγεννιάτικες φιγούρες θα τα συναρπάσουν. Προτού επισκεφτείτε το πάρκο, ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δρώμενων για να επιλέξετε αυτά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Επίσης, οπλιστείτε με υπομονή γιατί ο κόσμος θα είναι πολύς και  οι ουρές μεγάλες.

Θεατρική παράσταση. Οι διακοπές είναι μια άριστη ευκαιρία για να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά μια παιδική ή εφηβική θεατρική παράσταση. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν ενδεχομένως να παρακολουθήσουν και παραστάσεις που απευθύνονται σε ενήλικες, ωστόσο αυτό θα το κρίνετε εσείς κατά περίπτωση.

Μια ολόκληρη μέρα εκτός σπιτιού. Γεμίστε το πρόγραμμα μιας ολόκληρης ημέρας έτσι ώστε να μείνετε έξω όσο περισσότερο μπορείτε. Η μέρα μπορεί να περιλαμβάνει ψώνια, σινεμά, φαγητό, παιδότοπο ή παιδική χαρά, λούνα παρκ ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Επίσκεψη σε μουσεία. Επιλέξτε ορισμένα μουσεία που πιστεύετε ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών σας, ανάλογα με την ηλικία τους. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους για να κατατοπιστείτε και να κλείσετε εισιτήρια. Στη συνέχεια ενημερωθείτε αν μέσα στις γιορτινές ημέρες υπάρχουν ξεναγήσεις ή ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία σε ουρές, αγοράστε τα εισιτήριά σας διαδικτυακά.

Ημέρα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Ενημερωθείτε για τις εθελοντικές δράσεις του δήμου ή της ενορίας σας και αφιερώστε μια μέρα σε αυτές. Αυτές οι δράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν προετοιμασία συσσιτίου για τους αστέγους, συγκέντρωση φαρμάκων ή ειδών ένδυσης για τους οικονομικά αδύναμους, επίσκεψη σε οίκους ευγηρίας και πολλά άλλα. Επίσης, μπορείτε να συγκεντρώσετε τα ρούχα και τα παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πια και να τα προσφέρετε στο κοινωνικό ανταλλακτήριο της περιοχής σας.

Ημέρα μουσικής και τέχνης. Αφιερώστε μια μέρα στην τέχνη. Παρακολουθείστε μια μουσική παράσταση ή μια συναυλία, επισκεφτείτε ένα μουσείο τέχνης ή μια πινακοθήκη και πάρτε μέρος σε βιωματικά καλλιτεχνικά δρώμενα. Η επαφή των παιδιών με την τέχνη ενδέχεται να τους ξυπνήσει ταλέντα και δεξιότητες που δεν γνωρίζατε ότι διαθέτουν.

Ημέρα αφιερωμένη στα ζώα. Επισκεφτείτε ένα ζωολογικό πάρκο και αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε τις ιδιαιτερότητες κάθε ζώου ως προς τον τρόπο ζωής και τη συμπεριφορά του. Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε κάποιο ζωάκι, επισκεφτείτε τη φιλοζωική της περιοχής σας και βοηθήστε ένα αδέσποτο πλασματάκι να βρει μια ζεστή οικογένεια.

Ημέρα αφιερωμένη στη φύση. Μια βόλτα στο δάσος ή στη θάλασσα μας φέρνει σε επαφή με τη φύση, μας απελευθερώνει, μας βοηθά να αφυπνιστούμε απέναντι στους κινδύνους που διατρέχει και να ενεργοποιηθούμε για την προστασία της. Αυτή η εξόρμηση μπορεί να συνδυαστεί και με μια επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας ή σε κάποιο θεματικό πάρκο με θέμα την καλλιέργεια ή τη μελισσοκομία.

Ημέρα παγκόσμιας γευσιγνωσίας. Αφιερώστε μια μέρα στη γνωριμία με τα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά και ποτά – ροφήματα άλλων λαών. Επισκεφτείτε κάποιο εστιατόριο με φαγητά της Άπω ανατολής (Κίνα, Ινδία, Ταϊλάνδη ή και ευρωπαϊκά (Ουγγαρία, Τσεχία, Ισπανία) δοκιμάστε κάτι διαφορετικό ο καθένας, πιείτε παραδοσιακά ποτά και ροφήματα και γευθείτε παραδοσιακά γλυκά. Εναλλακτικά, επιλέξτε εθνικές συνταγές, προμηθευτείτε τα υλικά και μαγειρέψτε στο σπίτι.

Τουρίστες στην πόλη σας. Ανοίξτε έναν τουριστικό οδηγό και ξεκινήστε να ανακαλύπτετε την ίδια σας την πόλη σαν να ήσασταν τουρίστες. Είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγείτε με όσα μέρη δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν αλλά και με όσα νέα πράγματα θα μάθετε για τα μέρη που έχετε ήδη επισκεφτεί.

Καλές γιορτές!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !