24 ώρες το 24ωρο δεν μου φθάνουν…

Tips

Πόσες φορές έχουμε πει μακάρι να είχε 48 ώρες το 24ωρο για να προλάβω τις υποχρεώσεις μου … Ο χρόνος όμως είναι συγκεκριμένος,  η ημέρα έχει συγκεκριμένες ώρες και ο χρόνος δεν επιμηκύνεται με καμία προσπάθεια…

Πως θα φροντίσουμε να ελέγξουμε καλύτερα το χρόνο μας, για να είναι δημιουργικός και να μην αγχωνόμαστε;

Προγραμματίζουμε το χρόνο και τις ανάγκες μας

Το κυριότερο στον προγραμματισμό μας είναι να επιλέξουμε ποια ενέργεια είναι επείγουσα και ποια μπορεί να περιμένει.

Τα πάντα δεν γίνονται ταυτόχρονα. Αυτή είναι η παγίδα, προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα και στο τέλος κάνουμε πολύ λιγότερα. Είναι αναγκαίο να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας.

Χρησιμοποιούμε εφαρμογές νέας τεχνολογίας

Υπάρχουν εφαρμογές που μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Βρείτε τις πλέον κατάλληλες για τη δική σας περίπτωση και εφαρμόστε τις άμεσα.

Προσφέρουν καλύτερη διαχείριση χρόνου και σας οργανώνουν όπως πρέπει.

Άλλωστε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μέσα από ένα κινητό, από πληρωμές μέχρι οργανώσεις πάρτι…

Ξεκινάμε σήμερα

Δημιουργείστε μια λίστα υποχρεώσεων και απελευθερώνετε τον εγκέφαλό σας από περιττές πληροφορίες. Το κινητό μας υπενθυμίζει τα πάντα αλάνθαστα. Δεν χρειάζεται άγχος.

Αφήστε τις άσκοπες περιπλανήσεις στο διαδίκτυο

Αν μετρήσετε πόση ώρα δαπανάτε την ημέρα για σερφάρισμα στο διαδίκτυο θα εκπλαγείτε.

Ξεκινάμε πάντα από τις πιο δύσκολες εργασίες και δεν τις αφήνουμε για το τέλος, θέλοντας να τις αποφύγουμε. Εκεί στη γωνιά είναι και μας περιμένουν.

Αφήστε τα εύκολα για το τέλος, όταν είστε πιο κουρασμένοι.

Εκχωρούμε αρμοδιότητες

Πρέπει να μάθουμε να εκχωρούμε, αρχίζοντας από τις πιο εύκολες εργασίες και συνεχίζουμε δοκιμάζοντας, αν το άτομο μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις… Έτσι εξοικονομούμε χρόνο, είτε πρόκειται για τον εργασιακό χώρο, είτε πρόκειται για το σπίτι μας.

Αναθέστε μικρές αρμοδιότητες ακόμα και στα παιδιά της οικογένειας. Μάθετε να εκχωρείτε, ο συγκεντρωτισμός βλάπτει.

Όχι την τελευταία στιγμή  …

Μην αφήνετε πράγματα για την τελευταία στιγμή, θα αγχωθείτε και δεν θα γίνει η δουλειά όπως πρέπει.

Αν καθυστερήσετε να βγάλετε π.χ. το αεροπορικό σας εισιτήριο ενώ ξέρετε την ημερομηνία από καιρό τότε θα πληρώσετε περισσότερα χρήματα, ίσως δεν θα βρείτε αυτό που σας βολεύει, θα χάσετε χρόνο και θα αγχωθείτε.

Πάντα να προπορεύεστε των ημερομηνιών λήξης. Είναι βέβαια καταγεγραμμένο στο ελληνικό Dna να κάνουμε τα πράγματα την τελευταία στιγμή … αλλά δεν είναι σωστό.

Βάλτε στόχους και επικεντρωθείτε σε αυτούς … μην χάνεστε ο χρόνος τρέχει γρήγορα. Αν δείτε ότι δεν προλαβαίνετε τουλάχιστον εστιάστε στις πιο επείγουσες ενέργειες.

Το σίγουρο είναι ότι ακολουθώντας αυτό το μοντέλο ενεργειών θα σας φθάνει ο χρόνος και για να δουλέψετε, και να ασχοληθείτε με την οικογένεια και τον εαυτό σας αλλά και να ξεκουραστείτε… να κοιμηθείτε ήρεμα.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !