Στην υγειά μας με κόκκινο κρασί

Tips

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα στον Καναδά, το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το γυμναστήριο.

Αυτό σίγουρα μας βολεύει… το ακούμε με ευχαρίστηση ξεχωριστή.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί, τα καρύδια και τα σταφύλια περιέχουν ένα συστατικό, τη ρεσβερατρόλη ή αλλιώς resveratrol, που βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και των οστών , ότι κυρίως βελτιώνει και η σωματική άσκηση στο γυμναστήριο.

Μετά από δοκιμές σε ποντίκια, η ρεσβερατρόλη αποδείχθηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και ήδη η ουσία δοκιμάζεται σε διαβητικούς για να μελετηθούν τα αποτελέσματα.

Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρασί, που ούτως ή άλλως μειώνει την «κακή χοληστερίνη» και προλαμβάνει τους θρόμβους.

Το κόκκινο κρασί, όταν καταναλώνεται με μέτρο, έχει και άλλα οφέλη. Είναι ότι καλύτερο για την ευζωία και μακροζωία, μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη, καθώς επίσης και τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου και διαβήτη τύπου 2.

Θυμηθείτε όμως «παν μέτρον άριστον», αφού μπορούμε να έχουμε αυτά τα οφέλη απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί την ημέρα με το γεύμα ή το δείπνο μας.

Επιλέγουμε ανάμεσα στις ελληνικές γηγενείς κόκκινες ποικιλίες Αγιωργήτικο ή Ξινόμαυρο και στις διεθνείς Cabernet Sauvignon ή Merlot  ή Pinot Noir ή Cabernet Franc ή Petit Verdot αυτές είναι οι πιο αγαπημένες εσείς μπορεί να ανακαλύψετε άλλες που σας αρέσουν καλύτερα αρκεί να είναι κόκκινες…

Στην υγειά σας … να περνάτε όμορφα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !