Ζαχαρωμένο μέλι. Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω;

Tips

Αν  διαπιστώσεις ότι σε κάποιο βάζο υπάρχει ζαχαρωμένο μέλι δεν χρειάζεται να προβληματιστείς καθόλου. Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις ότι το αγνό μέλι μετά από καιρό ζαχαρώνει, είναι δηλαδή μια φυσική διαδικασία.

Αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις σε κάποια παρασκευή όπως για να φτιάξεις σιρόπι για μελομακάρονα, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, καθώς ρίχνοντάς το μέσα στο ζεστό νερό, η ζάχαρη θα λιώσει και θα ενσωματωθεί στο υγρό.

Αν όμως προορίζεις το μέλι για άλλες χρήσεις, όπως επάλειψη, θα πρέπει να εκτελέσεις την παρακάτω απλή διαδικασία:

Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ τοποθέτησε το βαζάκι με το μέλι, με κλειστό το καπάκι του.

Ρίξε καυτό νερό στο μπολ, τόσο όσο χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί το βαζάκι τουλάχιστον ως τη μέση.

Άφησε εκεί το βαζάκι για 20 λεπτά.

Έπειτα, άνοιξε το βαζάκι και με ένα κουταλάκι ανακάτεψε για να διαπιστώσεις αν έσπασαν οι κόμποι της ζάχαρης. Αν όχι μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Παραπάνω διαδικασία δεν διασφαλίζει ότι το μέλι δεν θα ξανακάνει ποτέ κόμπους. Ίσως χρειαστεί να την επαναλάβεις μετά από λίγο καιρό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !