Τόνος τηγανιά

Tips

Στη Χαλκιδική η θαλασσινή κουζίνα δοξάζεται … Ο τόνος και πολλά άλλα ψάρια προσφέρονται για αυτή την απίθανη γευστική δημιουργία. Γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ.

Για να είναι τα θαλασσομαγειρέματα ξεχωριστά, εδώ εφαρμόζουν το μυστικό της Αγιορείτικης μαγειρικής, που είναι το κρεμμυδόζουμο.  Η κουζίνα τους έχει επιρροές αφού βρίσκονται δίπλα στο Άγιο Όρος.

 Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Πολύ εύκολο

Τόνος τηγανιά

Από τον Άγγελο Γκαλή, chef εστιατόριο Porto Marina, Πόρτο Κουφό, Χαλκιδική

Υλικά για 4 άτομα

1200 γρ φρέσκος τόνος, κομμένος σε μεγάλους κύβους

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ

Μισό κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε φέτες ή καρέ

1/2 ποτήρι λευκό κρασί, ασύρτικο ή μαλαγουζιά

Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι

4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

300 ml ζωμός κρεμμυδιού

Ξύσμα από μισό λεμόνι

1 κ.σ. μουστάρδα

8 φύλλα βασιλικό

Αλατι

Πιπέρι

Ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον τόνο.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και μόλις πάρουν χρώμα τότε σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε το ζωμό από το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα.

Σε ένα ταψί βάζουμε ότι υπάρχει στο τηγάνι και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C για 6 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.

Αφήνουμε να σταθεί το φαγητό και σερβίρουμε σε 5 λεπτά.

Μικρά μυστικά

Για μεγαλύτερη νοστιμιά χρησιμοποιούμε 600 γρ. τόνου από την πλευρά της κοιλιάς και 600 γρ. φιλέτο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !