Αλμυρό cheesecake με Κατίκι Δομοκού ΠΟΠ, παξιμάδι χαρουπιού και τσάτνευ με φιστίκι ΠΟΠ και ρόδι

Tips

Μια γευστική δημιουργία με προϊόντα ΠΟΠ και superfood. Στην κορυφαία εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της Horeca η δημοσιογράφος μας Σίσσυ Νίκα, σε συνεργασία με τον Επιμελητήριο Φθιώτιδας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε τα προϊόντα ΠΟΠ της περιοχής, τον πρωτογενή τομέα, τον εθνικό δρυμό της Οίτης και τους τόπους ευεξίας, που διαθέτει η όμορφη περιοχή, που η μυθολογία θέλει να έχει επιλέξει ο Ηρακλής για την ενδυνάμωσή του μετά τους άθλους του. Η αρμονία των υλικών της συνταγής είναι φιλοσοφίας Good Mood Food, που ανεβάζουν τη διάθεση και διώχνουν το stress.

Η δημοσιογράφος μας Σίσσυ Νίκα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ.Θ.Κυρίτση, τον κ. Β. Κούκουζα αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, τους chef Bαλάντη Γραβάνη και Τάσο Ραγκούση και τον executive chef Θοδωρή Bλάχο

Xρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Ψυγείο 40 λεπτά / Εύκολο

Αλμυρό cheesecake με Κατίκι Δομοκού ΠΟΠ, παξιμάδι χαρουπιού και τσάτνευ με φιστίκι ΠΟΠ και ρόδι

Από τον πολυβραβευμένο Kώστα Γεωργατζά corporate chef

Υλικά για 4 άτομα 

Για τη βάση 

200 γρ παξιμάδια χαρουπιού

40 γρ ελαιόλαδο

Για την κρέμα 

220 γρ κατίκι Δομοκού ΠΟΠ

180 ανθότυρο

220 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαν  γιαούρτι

Για το chutney 

40 γρ φυστίκι κελυφωτό ΠΟΠ

Σπόροι από 1 ρόδι

40 γρ βαλσαμικο

80 γρ μέλι θυμαρίσιο

20 γρ καβουρδισμένο σουσάμι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε σε μπλέντερ τα παξιμάδια χαρουπιού μέχρι να ψιχουλιάσουν.

Τα βάζουμε σε μπολ και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο εκλεκτό, λίγες σταγόνες νερό και ανακατεύουμε.

Σε πιατέλα βάζουμε ένα μεγάλο τσέρκι ή φόρμα διαμέτρου 18 cm ή σε 4 ατομικά τσέρκια στρώνουμε σαν βάση την «άμμο» χαρουπιού σε ύψος περίπου 1 – 2 cm και πιέζοντας με ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το κατίκι και το ανθότυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, που την έχουμε χτυπήσει και έχει πάρει τη μορφή γιαουρτιού.

Συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών στο τσέρκι πάνω από τη βάση και στρώνουμε με την μαρίζ την επιφάνεια.

Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, καλύπτοντας με διαφάνεια την επιφάνεια.

Ετοιμάζουμε το τσάτνευ φιστικιού

Σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το φιστίκι, το ρόδι, το μέλι, το βαλσάμικο και το πιπέρι.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.

Αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι.

Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο, το αφήνουμε για 3 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι.

Περιχύνουμε το τσάτνευ φιστικιού πάνω στο cheesecake.

Για το φινίρισμα του πιάτου πασπαλίζουμε με σουσάμι και βρώσιμα άνθη.

Σερβίρουμε.

Mικρά μυστικά

Μπορούμε στο τσάτνευ φιστικιού να βάλουμε την ώρα που βράζει και ένα φύλλο αρμπαρόριζας.

Αν θέλουμε κρατάμε λίγο από την κρέμα και διακοσμούμε το πιάτο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !