Ανοικτό Σάντουιτς με κρέμα αβοκάντο και αυγά ποσέ

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα σάντουιτς booster για τον οργανισμό μας, που χαρίζει ευεξία και δύναμη. Το αβοκάντο όπως και το αυγό ξεχειλίζουν από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ότι καλύτερο για μια προσεγμένη διατροφή κάθε στιγμή της ημέρας…

 Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ανοικτό Σάντουιτς με κρέμα αβοκάντο και αυγά ποσέ

Από τον χαρισματικό chef Xρήστο Παπά, εστιατόριο Delicious, Πλατεία Αγίας Παρασκευής 

Υλικά για 2 άτομα

4 μεγάλες φέτες  προζυμένιου χωριάτικου ψωμιού, περασμένες από το γκριλ

2 αβοκάντο, κομμένα στη μέση

Χυμό από 1 λεμόνι

¾ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

¾ κ.γ. κόλιανδρο, σπασμένο

Ελαιόδο εξαιρετικά παρθένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για τα αυγά

4 φρέσκα αυγά μεγάλα

1 κ.γ. ξύδι από κρασί

10 κομμάτια φλοίδες γραβιέρας

Σχοινόπρασο

Τρόπος παρασκευής

Με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το κύμινο, τον κόλιανδρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να ζεσταθεί.

Μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το ξύδι και προσεκτικά τα αυγά, ένα ένα.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά ενώ με το σύρμα ή με την τρυπητή κουτάλα δημιουργούμε δίνη νερού στην κατσαρόλα ανακατεύοντας κυκλικά το νερό, για να καλυφθεί όμορφα ο κρόκος.

Βγάζουμε προσεκτικά τα αυγά, με τρυπητή κουτάλα.

Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα με παγωμένο νερό για 1 λεπτό.

Πάνω στις φέτες αλείφουμε την κρέμα αβοκάντο και βάζουμε από ένα αυγό.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φλοίδες γραβιέρας και σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε σε πιάτα.

Αν θέλουμε χαράζουμε με ένα μαχαιράκι το αυγό για να τρέξει ο κρόκος.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !