Ανοικτό Σάντουιτς με κρέμα αβοκάντο και αυγά ποσέ

Tips

Ένα σάντουιτς booster για τον οργανισμό μας, που χαρίζει ευεξία και δύναμη. Το αβοκάντο όπως και το αυγό ξεχειλίζουν από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ότι καλύτερο για μια προσεγμένη διατροφή κάθε στιγμή της ημέρας…

 Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ανοικτό Σάντουιτς με κρέμα αβοκάντο και αυγά ποσέ

Από τον χαρισματικό chef Xρήστο Παπά, εστιατόριο Delicious, Πλατεία Αγίας Παρασκευής 

Υλικά για 2 άτομα

4 μεγάλες φέτες  προζυμένιου χωριάτικου ψωμιού, περασμένες από το γκριλ

2 αβοκάντο, κομμένα στη μέση

Χυμό από 1 λεμόνι

¾ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

¾ κ.γ. κόλιανδρο, σπασμένο

Ελαιόδο εξαιρετικά παρθένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Για τα αυγά

4 φρέσκα αυγά μεγάλα

1 κ.γ. ξύδι από κρασί

10 κομμάτια φλοίδες γραβιέρας

Σχοινόπρασο

Τρόπος παρασκευής

Με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα του αβοκάντο, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το κύμινο, τον κόλιανδρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να ζεσταθεί.

Μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το ξύδι και προσεκτικά τα αυγά, ένα ένα.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά ενώ με το σύρμα ή με την τρυπητή κουτάλα δημιουργούμε δίνη νερού στην κατσαρόλα ανακατεύοντας κυκλικά το νερό, για να καλυφθεί όμορφα ο κρόκος.

Βγάζουμε προσεκτικά τα αυγά, με τρυπητή κουτάλα.

Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα με παγωμένο νερό για 1 λεπτό.

Πάνω στις φέτες αλείφουμε την κρέμα αβοκάντο και βάζουμε από ένα αυγό.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φλοίδες γραβιέρας και σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε σε πιάτα.

Αν θέλουμε χαράζουμε με ένα μαχαιράκι το αυγό για να τρέξει ο κρόκος.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !