Αυθεντική φάβα Σαντορίνης

Tips

Μια πανεύκολη συνταγή με μεστή γεύση που κλείνει μέσα της όλη την ηφαιστειογενή γη της πανέμορφης Σαντορίνης. Ένα φως μαγικό και στο Οινοποιείο Βενετσάνου, είχαμε την τύχη να ενημερωθούμε για τον αμπελώνα και τα κρασιά της Σαντορίνης.

Το οινοποιείο είναι το πρώτο βιομηχανικό οινοποιείο της Σαντορίνης από το 1949 και σήμερα θριαμβεύει. Η θέα μοναδική και οι γεύσεις που μας προσφέρονται δένουν αρμονικά με τα κρασιά τους και είναι απολαυστικές και αυθεντικές.

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολη

Αυθεντική φάβα Σαντορίνης

Από το οινοποιείο – μουσείο Βενετσάνου Μεγαλοχώρι Σαντορίνης 

Υλικά για 4-6 άτομα

Για την φάβα

1 κιλό φάβα βιολογική Σαντορίνης

500 γρ. κρεμμύδια ξερά λευκά, χοντροκομμένα  500 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Θρούμπι

Για το σερβίρισμα

Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το πράσινο μέρος

Κρεμμύδι ξερό λεπτοκομμένο

Κάπαρη

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Ξεπλένουμε καλά τη φάβα και την καθαρίζουμε προσεκτικά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα και συμπληρώνουμε 5 κούπες με νερό εμφιαλωμένο.

Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις σε δυνατή φωτιά.

Πριν αρχίσει ο βρασμός με τρυπητή κουτάλα την ξαφρίζουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, το θρούμπι και το ελαιόλαδο.

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να βράσει για 1-1 ½   ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά και να χυλώσει το μείγμα και να πήξει. Ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

Η φάβα Σαντορίνης δεν χρειάζεται πολτοποίηση γιατί λιώνει μόνη της στο βράσιμο και γίνεται κρέμα.

Τώρα αν θέλουμε να είναι η φάβα μια φίνα κρέμα μπορούμε να την περάσουμε και με το ραβδομπλέντερ.

Σερβίρουμε τη φάβα σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την κάπαρη, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !