Burger τραγανού κοτόπουλου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα burger που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Είναι τόσο νόστιμο και γίνεται εύκολα. Το κοτόπουλου «περνά» από μια μαρινάδα μπαχαρικών και μετά τυλίγεται με ένα κουρκούτι ξεχωριστό…

Μπορείτε να συνοδεύσετε το burger με πατάτες μαμαδίστικες τηγανιτές, ένα ωραίο ντίπ και ένα ποτήρι μπύρα ότι καλύτερο…

Δοκιμάστε από τώρα τη συνταγή για να την σερβίρεται στις πρώτες φιλικές συνάξεις για ποδόσφαιρο ή κους κους…

Burger τραγανού κοτόπουλου

Από τον Λαέρτη Οικονόμου, executive chef Terra Petra, Θέατρο Πέτρας

Υλικά για 4 άτομα

8 φέτες στήθος κοτόπουλου, λεπτοκομμένο

4  ψωμάκια στρογγυλά για burger ή μπριος

2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί

4 φέτες τυρί καπνιστό ή κασέρι ή γκούντα

Σάλτσα επιλογής μας

8 φύλλα μαρούλι ή σαλάτα

Για το μαρινάρισμα

Μισό κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ  τσίλι

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 ½ κ.γ. κόλιανδρο σπασμένο

Μισό κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1 ½ κ.γ. σκόρδο λιωμένο

1 ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

Για το κουρκούτι

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

6 κ.σ. καλαμποκάλευρο

Μισό κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο

Μισό κ.γ. πιπέρι καγιέν

Μισό κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Μισό κ.γ. μαύρο πιπέρι, σε σκόνη

Μισό κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Μισό κ.γ. πιπέρι άσπρο

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Τρόπος παρασκευής

 Σε μικρό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4 ώρες.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου από το κουρκούτι και το πιέζουμε για 1 λεπτό στο κουρκούτι για να κάνει μια προστατευτική επιφάνεια, γυρίζοντάς το και από τις δύο μεριές.

Σε ένα μπολ βάζουμε παγωμένο νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου στο παγωμένο νερό, το τινάζουμε και το περνάμε και πάλι από το κουρκούτι.

Τέλος το πιέζουμε ανάμεσα στα αλευρωμένα χέρια μας ώστε να κάνει και ένα δεύτερο στρώμα με κουρκούτι.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφήνουμε το κοτόπουλο πάνω σε πιατέλα στρωμένο απορροφητικό χαρτί για να κρατήσει το λάδι.

Κόβουμε στη μέση τα στρόγγυλα ψωμάκια και τα περνάμε από το γκριλ να πάρουν εσωτερικά χρώμα και στρώνουμε τη μαγιονέζα ή τη σάλτσα που επιλέγουμε.

Από πάνω βάζουμε ένα δροσερό φύλλο μαρουλιού και βάζουμε δύο κομμάτια κοτόπουλο, που καλύπτουμε με μια φέτα τυριού.

Συμπληρώνουμε το burger με τρεις φέτες αγγουράκι τουρσί και το κλείνουμε με το υπόλοιπο ψωμί που έχουμε αλείψει με σάλτσα.

Προηγούμενο άρθροΜπάρες αμυγδάλου με καρύδα
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι στιφάδο

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !