Χριστουγεννιάτικo  δέντρο από κρέπες γεμιστές με πραλίνα φουντουκιού, ακτινίδια και ρόδι.

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Κρέπες Χριστουγέννων που θα λατρέψουν τα παιδιά

Δημιουργία γιορτινή που θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι σας. Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι δίπλες είναι τα παραδοσιακά γλυκά αλλά τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τις κρέπες ζωγραφιές.

Δημιουργείστε με τα παιδιά σας χριστουγεννιάτικα δένδρα, παραστάσεις γιορτινές, αστέρια και αφήστε τη φαντασία σας να τρέχει… άλλωστε γιορτές έχουμε και τα πάντα επιτρέπονται…

Μένουμε στο σπίτι, δημιουργούμε ζεστή ατμόσφαιρα και περνάμε ωραία αφιερώνοντας χρόνο σε αυτούς που αγαπάμε … και η αλήθεια είναι ότι τους τον είχαμε στερήσει…

Βλέπουμε τα γεγονότα πάντα από τη θετική τους πλευρά…

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κρέπες γεμισμένες με πραλίνα φουντουκιού,

Από τον πολυβραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef

Υλικά

O executive chef Κώστας Γεωργατζάς

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 πρέζες αλάτι

4 αυγά

480 ml φρέσκο γάλα

60 γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο ακόμα για το τηγάνι

Λικέρ ρόδι

Για την πραλίνα φουντουκιού

300 γρ φουντούκια

150 γρ ζάχαρη

80 γρ σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια

Για το φινίρισμα

2 ακτινίδια

15 σπόρια ρόδι

2 φέτες πράσινου μήλου

2 μύρτιλα

Πάσιον φρούιτ

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λικέρ ροδιού.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα 15′ να «ξεκουραστεί» στο ψυγείου.

Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολητικό τηγάνι διαμέτρου 18-20εκ, μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε λίγο από το χυλό και περιστρέφουμε αμέσως το τηγάνι, για να σχηματιστεί η κρέπα.

Ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει από έξω προς τα μέσα, με μια σπάτουλα προσεκτικά, τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Κάθε κρέπα χρειάζεται περίπου 1,5 λεπτό για να ψηθεί.

Αν χρειαστεί ανά 6-7 κρέπες βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι.

Ετοιμάζουμε την γέμιση.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα, παράλληλα ζεσταίνουμε τα φουντούκια στο φούρνο μικροκυμάτων και τα ζεσταίνουμε.

Ρίχνουμε τα φουντούκια στο τηγάνι με τη λιωμένη ζάχαρη.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και στη συνέχεια βάζουμε τη ζεστή σοκολάτα, τα φουντούκια με τη ζάχαρη στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Στην συνέχεια γεμίζουμε τις κρέπες με πραλίνα και αφήνουμε λίγη για το φινίρισμα.

Διπλώνουμε τις κρέπες και γαρνίρουμε με την πραλίνα φουντουκιού και στρώνουμε τα φρούτα.

Πρώτα τα ακτινίδια, τα σπόρια ροδιού και τις φέτες πράσινου μήλου, που χρησιμοποιούμε για μάτια και τη μισή φέτα μήλου, για να δημιουργήσουμε το στόμα.

Στη μέση ανοίγουμε δύο τρύπες και βάζουμε τα μύρτιλα για ματάκια. Στην κορυφή του δέντρου βάζουμε μια φέτα πάσιον φρούιτ σαν αστεράκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !