Χριστουγεννιάτικo  δέντρο από κρέπες γεμιστές με πραλίνα φουντουκιού, ακτινίδια και ρόδι.

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Κρέπες Χριστουγέννων που θα λατρέψουν τα παιδιά

Δημιουργία γιορτινή που θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι σας. Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι δίπλες είναι τα παραδοσιακά γλυκά αλλά τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με τις κρέπες ζωγραφιές.

Δημιουργείστε με τα παιδιά σας χριστουγεννιάτικα δένδρα, παραστάσεις γιορτινές, αστέρια και αφήστε τη φαντασία σας να τρέχει… άλλωστε γιορτές έχουμε και τα πάντα επιτρέπονται…

Μένουμε στο σπίτι, δημιουργούμε ζεστή ατμόσφαιρα και περνάμε ωραία αφιερώνοντας χρόνο σε αυτούς που αγαπάμε … και η αλήθεια είναι ότι τους τον είχαμε στερήσει…

Βλέπουμε τα γεγονότα πάντα από τη θετική τους πλευρά…

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κρέπες γεμισμένες με πραλίνα φουντουκιού,

Από τον πολυβραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef

Υλικά

O executive chef Κώστας Γεωργατζάς

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 πρέζες αλάτι

4 αυγά

480 ml φρέσκο γάλα

60 γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο ακόμα για το τηγάνι

Λικέρ ρόδι

Για την πραλίνα φουντουκιού

300 γρ φουντούκια

150 γρ ζάχαρη

80 γρ σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια

Για το φινίρισμα

2 ακτινίδια

15 σπόρια ρόδι

2 φέτες πράσινου μήλου

2 μύρτιλα

Πάσιον φρούιτ

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λικέρ ροδιού.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα 15′ να «ξεκουραστεί» στο ψυγείου.

Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολητικό τηγάνι διαμέτρου 18-20εκ, μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε λίγο από το χυλό και περιστρέφουμε αμέσως το τηγάνι, για να σχηματιστεί η κρέπα.

Ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει από έξω προς τα μέσα, με μια σπάτουλα προσεκτικά, τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Κάθε κρέπα χρειάζεται περίπου 1,5 λεπτό για να ψηθεί.

Αν χρειαστεί ανά 6-7 κρέπες βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι.

Ετοιμάζουμε την γέμιση.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα, παράλληλα ζεσταίνουμε τα φουντούκια στο φούρνο μικροκυμάτων και τα ζεσταίνουμε.

Ρίχνουμε τα φουντούκια στο τηγάνι με τη λιωμένη ζάχαρη.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και στη συνέχεια βάζουμε τη ζεστή σοκολάτα, τα φουντούκια με τη ζάχαρη στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Στην συνέχεια γεμίζουμε τις κρέπες με πραλίνα και αφήνουμε λίγη για το φινίρισμα.

Διπλώνουμε τις κρέπες και γαρνίρουμε με την πραλίνα φουντουκιού και στρώνουμε τα φρούτα.

Πρώτα τα ακτινίδια, τα σπόρια ροδιού και τις φέτες πράσινου μήλου, που χρησιμοποιούμε για μάτια και τη μισή φέτα μήλου, για να δημιουργήσουμε το στόμα.

Στη μέση ανοίγουμε δύο τρύπες και βάζουμε τα μύρτιλα για ματάκια. Στην κορυφή του δέντρου βάζουμε μια φέτα πάσιον φρούιτ σαν αστεράκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !