Dip κρέμας τυριού με βασιλικό

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα πολύ γευστικό ντιπ, για να «αγκαλιάσει» τα ολόφρεσκα μπαστουνάκια λαχανικών ή τα νάτσος. Αν όμως θέλουμε μπορούμε και να το αλείψουμε σε καψαλισμένες αραβικές πιτούλες. Η νοστιμιά…

Αυτό το dip είναι τέλειο συνοδευτικό για το aperitif.

Dip κρέμας τυριού με βασιλικό

Χρόνος παρασκευής και προετοιμασίας 10 λεπτά

Πολύ εύκολη

Υλικά για 4 μικρά μπολάκια

  • 250 γρ. τυρί ρικότα
  • 12 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ κρέμα γάλακτος ελαφριά
  • ¾ κ.γ.  πέστο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, την κρέμα γάλακτος, το πέστο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το βασιλικό ανακατεύοντας και πάλι.

Δοκιμάζουμε τη γεύση, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι ή πιπέρι.

Βάζουμε το dip σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !