Dip κρέμας τυριού με βασιλικό

Τα μυστικά των Chef

Ένα πολύ γευστικό ντιπ, για να «αγκαλιάσει» τα ολόφρεσκα μπαστουνάκια λαχανικών ή τα νάτσος. Αν όμως θέλουμε μπορούμε και να το αλείψουμε σε καψαλισμένες αραβικές πιτούλες. Η νοστιμιά…

Αυτό το dip είναι τέλειο συνοδευτικό για το aperitif.

Dip κρέμας τυριού με βασιλικό

Χρόνος παρασκευής και προετοιμασίας 10 λεπτά

Πολύ εύκολη

Υλικά για 4 μικρά μπολάκια

  • 250 γρ. τυρί ρικότα
  • 12 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ κρέμα γάλακτος ελαφριά
  • ¾ κ.γ.  πέστο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, την κρέμα γάλακτος, το πέστο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το βασιλικό ανακατεύοντας και πάλι.

Δοκιμάζουμε τη γεύση, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι ή πιπέρι.

Βάζουμε το dip σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !