Koτόπουλο Teriyaki σουβλάκι

Τα μυστικά των Chef

Μια γεύση εξωτική, πολύ νόστιμη και γίνεται τόσο εύκολα. Η σάλτσα Teriyaki γίνεται από σάλτσα σόγιας, sake, γλυκό κρασί mirin, καστανή ζάχαρη, ξύδι ρυζιού για οξύτητα, φρέσκο ​​τζίντζερ και σκόρδο. Ένας συνδυασμός umami και γλυκών γεύσεων που ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα yakitori, που έχει ίδια γεύση αλλά πιο λαμπερό χρώμα.

Σουβλάκια κοτόπουλο Teriyaki

Χρόνος προετοιμασία, μαρινάρισμα 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

Εύκολη

Yλικά  για 10 σουβλάκια

3 φιλέτα στήθη κοτόπουλο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. σησαμέλαιο

100 ml σάλτσα teriyaki ή yakitori

Σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί το κοτόπουλο, για να είναι εντελώς στεγνή επιφάνεια του.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σε σαλατιέρα.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το σησαμέλαιο και τη σάλτσα teriyaki ή yakitori και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο, για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε το κοτόπουλο στα καλαμάκια.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα βάζουμε στο φούρνο, σε ταψί με σχάρα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με ρύζι ή noodles με ρόκα και φιστίκια ή σαλάτα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !