Εύκολα ψωμάκια καμωμένα με γιαούρτι

Tips

Η Βάσω μας ετοίμασε ψωμάκια που γίνονται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμα. Οποτεδήποτε επιθυμήσετε φρέσκο ψωμί από τα χεράκια σας με υλικά που έχετε στο σπίτι τώρα έχετε μια απίθανη συνταγή.

Το γιαούρτι δίνει τη δική του πινελιά και γεύση.

Αν θέλουμε μπορούμε πριν το βάλουμε στο φούρνο να το πασπαλίσουμε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.

Με τα ψωμάκια μπορείτε να κάνετε πολύ ωραία σάντουιτς με σολομό καπνιστό ή προσούτο με μοτσαρέλα.

Η επιλογή δική σας

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Εύκολο

Εύκολα ψωμάκια καμωμένα με γιαούρτι

Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και περίφημη μαγείρισσα

Υλικά για 8 ψωμάκια

550 γρ αλεύρι γ.ο.χ, κοσκινισμένο

200 γρ γιαούρτι 2% από το ψυγείο

10 γρ baking powder

100 ml νερό κρύο

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

1/3 κ.γ. αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250οC.

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη να σταθεί σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

Περνάμε με ελαιόλαδο τα χέρια μας και παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε με την παλάμη και τα διπλώνουμε και πάλι.

Μετά τα κάνουμε μπαλίτσες και τα πιέζουμε ελαφρά στη μέση.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε σε κάποια απόσταση τα ψωμάκια. Aν θέλουμε με λεπίδα τα χαράζουμε στη μέση ή διαγώνια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα με αντιστάσεις στους 250οC για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και ακουμπάμε τα ψωμάκια στη σχάρα να κρυώσουν καλά.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια τους με σουσάμι η μαυροκούκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !