Φασολάκια κοκκινιστά με πατάτες

Tips

Νόστιμο πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Φρέσκα ή κατεψυγμένα είναι καλοδεχούμενα όλες τις εποχές του χρόνου. Οι θερμίδες είναι ελάχιστες και τα οφέλη του οργανισμού μας πολλά. Τα 100 γρ. δίνουν μόνο 31 θερμίδες και είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, πρωτεΐνες, βιταμίνες C, K, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο. Πρέπει να τα προτιμάμε σε περιόδους νηστείας, εγκυμοσύνης αφού έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση που εκτοξεύεται με τις πιπεριές Φλώρινας, που χρησιμοποιούμε.

Φρέσκα φασολάκια

Αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία του καθαρίσματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα που γίνονται και πολύ πιο γρήγορα.

Χρόνος παρασκευής 60 λεπτά / Εύκολο

Φασολάκια με πατάτες κοκκινιστά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φρέσκα πλατιά φασολάκια, καθαρισμένα ή κατεψυγμένα

4 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο εκλεκτό

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

Μισό  ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 πιπεριές κόκκινες Φλώρινας, κομμένες σε κομμάτια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα βάζουμε την μισή ποσότητα ελαιόλαδου να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τις πιπεριές και τα φασολάκια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά και προς το τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.  Αν δούμε ότι το φαγητό μας δεν έχει υγρά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το δυόσμο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα φασολάκια θα πρέπει να τα δοκιμάσουμε γιατί χρειάζονται λιγότερο χρόνο μαγειρέματος.

Συνταγή : από τη Φωτεινή Κασσαβέτη, Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !