Frosty smoothie ξινόγαλα, ακτινίδιο ΠΟΠ και στέβια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα smoothie για δυνατό ξύπνημα… που χαρίζει στον οργανισμό μας βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το ακτινίδιο ΠΟΠ όπως και η στέβια καλλιεργούνται στη Φθιώτιδα. Στη μεγάλη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων ο αγαπημένος μας chef δημιούργησε ένα ελληνικότατο smoothie με προϊόντα της περιοχής, που βοηθούν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας.

Χρόνος παρασκευής 3 λεπτά / Πολύ εύκολο

Frosty smoothie ξινόγαλα, ακτινίδιο ΠΟΠ και στέβια

Από τον πολυβραβευμένο Kώστα Γεωργατζά corporate chef

 Yλικά για 4 άτομα 

500 γρ ακτινίδια,  καθαρισμένα

180 γρ ξινόγαλο

100 γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

6 σταγόνες ή 2 φακελάκια στέβια

Λίγα παγάκια

Για το φινίρισμα

Βρώσιμα λουλούδια

Τρόπος παρασκευής

Σε μια μεγάλη κανάτα ρίχνουμε το ξινόγαλο, το γιαούρτι, τα ακτινίδια και τη στέβια.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα παγάκια και ρίχνουμε το περιεχόμενο της κανάτας.

Τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να έχουμε ένα βελούδινο smoothie.

Σερβίρουμε σε ποτήρια και διακοσμούμε με βρώσιμα λουλουδάκια.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε το smoothie με μια φέτα ακτινίδιο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !