Γαρίδες με σάλτσα curry , γάλα καρύδας και φρέσκο κόλιανδρο

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία με εξωτικά αρώματα, που θα σας αρέσει πολύ. Αν θέλετε μεγαλύτερη σπιρτάδα στο curry μπορείτε να επιλέξετε spicy curry ή ακόμα chilly pepper. Γίνεται εύκολα και συνδυάζεται εκτός από ρύζι με ψητά λαχανικά, με πουρέ πατάτας ή λαχανικών. Δένει αρμονικά με δροσερό λευκό ή ροζέ κρασί ή μπύρα.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά / Εύκολη

Γαρίδες με σάλτσα curry , γάλα καρύδας και φρέσκο κόλιανδρο

Από τον Κώστα Γεωργατζά, διακεκριμένο private chef

Υλικά για 4 άτομα 

20 γαρίδες Νο 3 κατεψυγμένες ή φρέσκες

Μισό ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες

2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή 150 γρ. χυμό ντομάτας

1/3 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

30 γρ curry mandras, σε σκόνη

400 ml γάλα καρύδας

160 ml λευκό κρασί, μοσχοφίλερο

Κόκκους μαύρο πιπέρι

Φύλλο δάφνης

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Ελάχιστο σησαμέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι και την ουρά αφήνοντας μόνο τη σάρκα. Kρατάμε 4 γαρίδες ολόκληρες για το τελικό φινίρισμα του πιάτου.

Δεν πετάμε τα κελύφη θα τα χρειαστούμε για να κάνουμε ζωμό .

Eτοιμάζουμε το ζωμό.

Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να «κάψει» και σοτάρουμε καλά σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κελύφη από τις γαρίδες και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα.

«Σβήνουμε» με 80 ml κρασί και συμπληρώνουμε τα υγρά με λίγο ζεστό νερό προσθέτοντας το φύλλο δάφνης και τους κόκκους πιπεριού.

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σησαμέλαιο να κάψει και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε το curry και σοτάρουμε για 1 λεπτά ακόμα για να βγάλει τα αρώματά του.

Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό από τις γαρίδες, το γάλα καρύδας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις 4 ολόκληρες, ελάχιστο αλάτι και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά ακόμα.

Αν η σάλτσα μας φανεί αραιή τότε ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς λίγο.

Αποσύρουμε από την φωτιά, πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο, πιπέρι και σερβίρουμε σε πιάτο.

Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι ατμό και φρέσκα λαχανικά.

 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !