Γευστικές προτάσεις με χαλβά

Tips

Ένα από τα πρώτα τρόφιμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για νηστεία είναι ο χαλβάς. Το βασικό του υλικό είναι το αλεσμένο σουσάμι για αυτό και έχει μεγάλη διατροφική αξία. Είναι χορταστικός και εκτός από σκέτο μπορούμε να τον απολαύσουμε σε υπέροχους συνδυασμούς με άλλα υλικά. Αν σκεφτόμαστε τις θερμίδες ή αποφεύγουμε τη ζάχαρη προτιμάμε τον χαλβά με στέβια.

Ας δούμε μερικές γευστικές προτάσεις με χαλβά:

Χαλβάς με φρούτα και μαύρη σοκολάτα

Ένας γευστικός και θρεπτικός συνδυασμός για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με δύναμη και ζωντάνια.

Κόβουμε τον χαλβά σε κυβάκια, και προσθέτουμε κομματάκια από μήλο, αχλάδι και πορτοκάλι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και προαιρετικά προσθέτουμε λίγο μέλι.

Μους χαλβά

Χτυπάμε στο μπλέντερ 200 γραμμάρια χαλβά με γεύση κακάο με 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light ή με γάλα αμυγδάλου. Ρίχνουμε το μίγμα σε κεσεδάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια, σερβίρουμε  τις κρέμες μας πασπαλισμένες με αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή/και τριμμένη μαύρη σοκολάτα.

Εύκολα σοκολατάκια με χαλβά και 3 ακόμα υλικά

Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα και προσθέτουμε μερικές σταγόνες ηλιέλαιο. Κόβουμε τον χαλβά σε μικρά κυβάκια, βουτάμε ένα ένα τα κυβάκια στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε σχάρα. Στη συνέχεια, πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα τα πασπαλίζουμε με αλεσμεένο αμύγδαλο, φιστίκι Αιγίνης ή φουντούκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !