Γιαουρτογλυκό με σάλτσα φράουλας

Τα μυστικά των Chef

Ένα δροσερό, νόστιμο και εύκολο γλυκάκι. Διαλέγουμε το αγαπημένο μας γιαούρτι και απολαμβάνουμε ένα γλυκό χωρίς ενοχές, αφού η ζάχαρη είναι ελάχιστη.

Σερβίρουμε το γλυκό με σιρόπι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρούτα, κρέμα σοκολάτας αλλά και γλυκό του κουταλιού.

Γιαουρτογλυκό με σάλτσα φράουλας

Xρόνος παρασκευής 15 λεπτά Αναμονή στο ψυγείο 4-6 ώρες

Εύκολο

Υλικά

Για την κρέμα

200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση ανανά ή επιλογής μας

500 ml. νερό, καυτό

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

5 κ.σ. κρέμα γάλακτος

700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 βανίλια φυσική ή βανιλίνη

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό.

Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, χωρίς να σταθεροποιηθεί εντελώς.

Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε με την μαρίζ για να ομογενοποιηθούν το μείγμα.

Σε ταψί ή σε φόρμα βάζουμε το γιαουρτογλυκό και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 4-6 ώρες μέχρι να σφίξει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού ή σπιτικά σιρόπια φράουλας, ροδιού, πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !