Tηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Νόστιμο και εύκολο φαγητό, που αρέσει σε όλους. Είναι υγιεινό γιατί οι πιπεριές πλημμυρίζουν με βιταμίνη C και τα μανιτάρια προσφέρουν βιταμίνη D και αντιοξειδωτικά. Για την πιο υγιεινή εκδοχή σερβιρίσματος προτιμήστε ρύζι μπασμάτι. Στα παιδιά σας θα αρέσει περισσότερο με πατάτες τηγανιτές.

Η επιλογή δική σας.

Tηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά

Εύκολη

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 πιπεριές πράσινες, σε φέτες χωρίς σπόρους

300 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά, σε φέτες ή κονσέρβας

1 ½ ποτήρι λευκό κρασί, μοσχοφίλερο

1 φλιτζάνι ζεστό βιολογικό ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή Dijon

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα.

Αφού δοκιμάσουμε ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένα πιπέρια, ρίγανη και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ελαφρά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !