Tηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια

Τα μυστικά των Chef

Νόστιμο και εύκολο φαγητό, που αρέσει σε όλους. Είναι υγιεινό γιατί οι πιπεριές πλημμυρίζουν με βιταμίνη C και τα μανιτάρια προσφέρουν βιταμίνη D και αντιοξειδωτικά. Για την πιο υγιεινή εκδοχή σερβιρίσματος προτιμήστε ρύζι μπασμάτι. Στα παιδιά σας θα αρέσει περισσότερο με πατάτες τηγανιτές.

Η επιλογή δική σας.

Tηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά

Εύκολη

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 πιπεριές πράσινες, σε φέτες χωρίς σπόρους

300 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά, σε φέτες ή κονσέρβας

1 ½ ποτήρι λευκό κρασί, μοσχοφίλερο

1 φλιτζάνι ζεστό βιολογικό ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή Dijon

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα.

Αφού δοκιμάσουμε ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένα πιπέρια, ρίγανη και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ελαφρά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !