Συνταγή Vip’s: Τζέσικα Άλμπα

Τα μυστικά των Chef

H  Τζέσικα Άλμπα είναι διάσημη ηθοποιός του Hollywood και μητέρα τριών παιδιών. Έγινε γνωστή μέσα από το σήριαλ,  Dark Angel που πρωταγωνιστούσε και τις ταινίες Sin City και Fantastic Four, που ήταν οι πρώτες της, που την έκαναν γνωστή παγκοσμίως. Το 2004 η ηθοποιός γνώρισε τον παραγωγό Cash Warren και το 2008 παντρεύτηκαν και ζουν ευτυχισμένοι.

Η Τζέσικα γεννήθηκε το 1981 στην Πομόνο της Καλιφόρνια και τα πρώτα χρόνια της ζωής της, σημαδεύτηκαν από ασθένειες, που με θάρρος και η υπομονή αντιμετώπισε.

Σε ηλικία 12 ετών έκανε τα πρώτα μαθήματα υποκριτικής και η πρώτη εμφάνιση σε ταινία έγινε το 1994. Από τότε συνεχίζει δυναμικά σε πολλές ταινίες, που έχουν βραβευτεί.

Η Τζέσικα με την καθοδήγηση της μητέρας της, που ήταν ναυαγοσώστρια, έμαθε να κολυμπάει, πριν καν περπατήσει και έχει πτυχίο επαγγελματία δύτη. Αγαπά να μοιράζεται με την οικογένειά της περιπάτους και διάφορα σπορ. Μέσω instagram μοιράζεται με τους fans της, μυστικά ομορφιάς. Ξετρελαίνεται να μαγειρεύει παρέα με τα παιδιά της. Ο μικρός γιός της είναι 4 ετών και η μεγάλη της κόρη της 13.

Αγαπημένη τους συνταγή, τα κεφτεδάκια γαλοπούλας, που ποτέ δεν λείπουν από το ψυγείο της, και τη μοιράζεται μαζί μας.

Κεφτεδάκια γαλοπούλας

Yλικά για 6 άτομα

2 κιλά κιμά γαλοπούλας, περασμένο 2 φορές

1 φλιτζάνι πάνκο ή τριμμένη φρυγανιά

1/3 φλιτζανιού καρότο, τριμμένο

1/3 φλιτζανιού κολοκυθάκια, τριμμένα

1/3 φλιτζανιού κρεμμύδι, τριμμένο

2 μεγάλα φρέσκα αυγά

2 κ.σ. ρίγανη, θυμάρι

1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Tρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το πάνκο, το καρότο, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βρέχουμε τα χέρια μας με βότκα ή νερό και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά, γυρίζοντάς τα με λαβίδα, μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τον μισό ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 7 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε χωρίς να σκεπάσουμε το τηγάνι.

Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !