Γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Σε χρόνο dt φτιάχνουμε το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού …

Το σίγουρο είναι ότι τη συνταγή της Χρυσούλας Παπαλέξη θα την λατρέψετε. Το χρώμα είναι τόσο ζωηρό και ο ουρανίσκος σε κάθε στιγμή ξεχειλίζει αρώματα.

Είναι πανεύκολο και ιδεατό να συνοδεύσει τον καφέ ή ακόμα και το γιαούρτι σας.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη και να προσθέσετε τζίντζερ ή μαστίχα σε σκόνη.

Προετοιμασία 15 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής 35 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας Πολύ εύκολο

Γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

 Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, του ξενοδοχείου Γανυμήδη, Γαλαξίδι

 Υλικά

1200 γρ πορτοκάλια με χοντρή φλούδα, περίπου 9 μέτρια πορτοκάλια

Χυμό από ένα φρέσκο ζουμερό λεμόνι

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

Για το σιρόπι

1200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

2 ποτήρια  νερό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε με τον τρίφτη να φύγει η εξωτερική του πικράδα.

Τα κόβουμε σε 6-8 φέτες το καθένα, κυδωνάτα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις εσωτερικές μεμβράνες.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύοντας αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πορτοκάλια.

Βράζουμε για 15 λεπτά τα πορτοκάλια, για να είναι η φλούδα κρουστή.

Μετά τα 8 λεπτά προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

Μια δυο φορές ανακινούμε τη κατσαρόλα.

Δοκιμάζουμε με πιρούνι να δούμε αν είναι έτοιμα και αν εμείς τα θέλουμε πιο μαλακά τότε βράζουμε 5 λεπτά ακόμα.

Περιχύνουμε τα πορτοκάλια με το χυμό λεμονιού και έτοιμο το γλυκό μας.

Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και έχουμε το αρωματικό γλυκάκι μας έτοιμο ανά πάσα στιγμή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Η ομορφιά ξεκινά από μέσα μας: Ποιες τροφές σε ομορφαίνουν

Καλή διατροφή, τακτική άσκηση και ένας τρόπος ζωής χωρίς καταχρήσεις και υπέρμετρο άγχος, είναι όσα μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου προκειμένου να νιώθεις...

Το κυπριακό χαλούμι έγινε ΠΟΠ

Μετά από μία δεκαετία προσπαθειών το χαλούμι, το πλέον αντιπροσωπευτικό παραδοσιακό τυρί της Κύπρου, έγινε και επίσημα Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μετά την πρόσφατη...

Μωσαϊκό σοκολάτας

Το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου, που ξυπνά παιδικές γευστικές αναμνήσεις. Γίνεται γρήγορα και η επικάλυψη  σοκολάτας με κουβερτούρα είναι φανταστική… Μπορείτε να...

Όχι πια σκούρα χρώματα, πες ναι στο mix & match

Μήπως το ροζ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το λαχανί, το τιρκουάζ και το λευκό είναι τα νέα μαύρα; Μήπως ήρθε η ώρα για χρωματικούς...

Κάνε το σπίτι σου πολύχρωμο! Ποια φυτά μυρίζουν άνοιξη

Άνοιξη! Ίσως η πιο αγαπημένη εποχή όλων. Η φύση ξαναγεννιέται, αρώματα και χρώματα λουλουδιών πλημμυρίζουν αυλές, κήπους, βεράντες, ακόμα και τους δρόμους. Η θερμοκρασία...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !