Γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Σε χρόνο dt φτιάχνουμε το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού …

Το σίγουρο είναι ότι τη συνταγή της Χρυσούλας Παπαλέξη θα την λατρέψετε. Το χρώμα είναι τόσο ζωηρό και ο ουρανίσκος σε κάθε στιγμή ξεχειλίζει αρώματα.

Είναι πανεύκολο και ιδεατό να συνοδεύσει τον καφέ ή ακόμα και το γιαούρτι σας.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη και να προσθέσετε τζίντζερ ή μαστίχα σε σκόνη.

Προετοιμασία 15 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής 35 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας Πολύ εύκολο

Γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

 Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, του ξενοδοχείου Γανυμήδη, Γαλαξίδι

 Υλικά

1200 γρ πορτοκάλια με χοντρή φλούδα, περίπου 9 μέτρια πορτοκάλια

Χυμό από ένα φρέσκο ζουμερό λεμόνι

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

Για το σιρόπι

1200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

2 ποτήρια  νερό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε με τον τρίφτη να φύγει η εξωτερική του πικράδα.

Τα κόβουμε σε 6-8 φέτες το καθένα, κυδωνάτα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις εσωτερικές μεμβράνες.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύοντας αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πορτοκάλια.

Βράζουμε για 15 λεπτά τα πορτοκάλια, για να είναι η φλούδα κρουστή.

Μετά τα 8 λεπτά προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

Μια δυο φορές ανακινούμε τη κατσαρόλα.

Δοκιμάζουμε με πιρούνι να δούμε αν είναι έτοιμα και αν εμείς τα θέλουμε πιο μαλακά τότε βράζουμε 5 λεπτά ακόμα.

Περιχύνουμε τα πορτοκάλια με το χυμό λεμονιού και έτοιμο το γλυκό μας.

Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και έχουμε το αρωματικό γλυκάκι μας έτοιμο ανά πάσα στιγμή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !