Γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

Τα μυστικά των Chef

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πουρές πατάτας σαν αφρός

Η καλή πατάτα, το εκλεκτό βούτυρο ή το ελαιόλαδο και το φρέσκο γάλα κάνουν την διαφορά. Οι πατάτες που ταιριάζουν στον πουρέ είναι οι Νευροκοπίου...

Οι  γλυκοπατάτες  θέλουν τρόπο…

Από τον Kωνσταντίνο Συντάκα, executive chef Οι γλυκοπατάτες είναι υπερτροφή και γίνονται ψητές, βραστές, πουρέ ή ακόμα και γλυκό. Πλένονται πολύ καλά για να φύγουν...

Σε χρόνο dt φτιάχνουμε το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού …

Το σίγουρο είναι ότι τη συνταγή της Χρυσούλας Παπαλέξη θα την λατρέψετε. Το χρώμα είναι τόσο ζωηρό και ο ουρανίσκος σε κάθε στιγμή ξεχειλίζει αρώματα.

Είναι πανεύκολο και ιδεατό να συνοδεύσει τον καφέ ή ακόμα και το γιαούρτι σας.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη και να προσθέσετε τζίντζερ ή μαστίχα σε σκόνη.

Προετοιμασία 15 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής 35 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας Πολύ εύκολο

Γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

 Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, του ξενοδοχείου Γανυμήδη, Γαλαξίδι

 Υλικά

1200 γρ πορτοκάλια με χοντρή φλούδα, περίπου 9 μέτρια πορτοκάλια

Χυμό από ένα φρέσκο ζουμερό λεμόνι

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

Για το σιρόπι

1200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

2 ποτήρια  νερό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε με τον τρίφτη να φύγει η εξωτερική του πικράδα.

Τα κόβουμε σε 6-8 φέτες το καθένα, κυδωνάτα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις εσωτερικές μεμβράνες.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύοντας αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πορτοκάλια.

Βράζουμε για 15 λεπτά τα πορτοκάλια, για να είναι η φλούδα κρουστή.

Μετά τα 8 λεπτά προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

Μια δυο φορές ανακινούμε τη κατσαρόλα.

Δοκιμάζουμε με πιρούνι να δούμε αν είναι έτοιμα και αν εμείς τα θέλουμε πιο μαλακά τότε βράζουμε 5 λεπτά ακόμα.

Περιχύνουμε τα πορτοκάλια με το χυμό λεμονιού και έτοιμο το γλυκό μας.

Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και έχουμε το αρωματικό γλυκάκι μας έτοιμο ανά πάσα στιγμή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κεμπάπ Ανατολίτικο

Μια αυθεντική γεύση της φωτιάς, για κάθε γιορτή και ειδικότερα για την Τσικνοπέμπτη που σηματοδοτεί την Αποκριά. Το έθιμο θέλει στα σπίτια να ψήνουν...

Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Ένα ρόφημα αγαπησιάρικο για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται πανεύκολα και κυρίως αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσει η...

Μανταρίνια με σοκολάτα και φουντούκια

Ένα γλυκάκι πειρασμός. Μια μπουκίτσα σοκολάτας με φουντούκια, που δροσίζεται από το χυμό μανταρινιού. Γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και αρέσει πολύ. Ας μην ξεχνάμε ότι...

Smoothie Alexander

Όλες οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά που χαρίζουν δύναμη και ευεξία … σε ένα ποτήρι.  Πράσινο χρώμα της φύσης και αρώματα με εξωτική πινελιά καρύδας...

Αυστριακό Κasnocken

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία της βουνίσιας Αυστριακής κουζίνας, χορταστική που διανθίζει τις χειμωνιάτικες ημέρες. Ένα παραδοσιακό πιάτο με αρώματα και γεύση μοναδική. Εμείς σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !