Γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

Τα μυστικά των Chef

Σε χρόνο dt φτιάχνουμε το πιο εύκολο και αρωματικό γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού …

Το σίγουρο είναι ότι τη συνταγή της Χρυσούλας Παπαλέξη θα την λατρέψετε. Το χρώμα είναι τόσο ζωηρό και ο ουρανίσκος σε κάθε στιγμή ξεχειλίζει αρώματα.

Είναι πανεύκολο και ιδεατό να συνοδεύσει τον καφέ ή ακόμα και το γιαούρτι σας.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη και να προσθέσετε τζίντζερ ή μαστίχα σε σκόνη.

Προετοιμασία 15 λεπτά

Χρόνος Παρασκευής 35 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας Πολύ εύκολο

Γλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

 Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, του ξενοδοχείου Γανυμήδη, Γαλαξίδι

 Υλικά

1200 γρ πορτοκάλια με χοντρή φλούδα, περίπου 9 μέτρια πορτοκάλια

Χυμό από ένα φρέσκο ζουμερό λεμόνι

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

Για το σιρόπι

1200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

2 ποτήρια  νερό

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε με τον τρίφτη να φύγει η εξωτερική του πικράδα.

Τα κόβουμε σε 6-8 φέτες το καθένα, κυδωνάτα.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις εσωτερικές μεμβράνες.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύοντας αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πορτοκάλια.

Βράζουμε για 15 λεπτά τα πορτοκάλια, για να είναι η φλούδα κρουστή.

Μετά τα 8 λεπτά προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

Μια δυο φορές ανακινούμε τη κατσαρόλα.

Δοκιμάζουμε με πιρούνι να δούμε αν είναι έτοιμα και αν εμείς τα θέλουμε πιο μαλακά τότε βράζουμε 5 λεπτά ακόμα.

Περιχύνουμε τα πορτοκάλια με το χυμό λεμονιού και έτοιμο το γλυκό μας.

Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και έχουμε το αρωματικό γλυκάκι μας έτοιμο ανά πάσα στιγμή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !