Μανιτάρια κρασάτα με αρωματικά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό πιάτο, αφού τα μανιτάρια είναι βόμβες βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλλιεργημένα μανιτάρια όλων των ειδών ή ακόμα και ποικιλία άγριων αποξηραμένων μανιταριών.

Τα κρασάτα μανιτάρια τα απολαύσαμε στα ριζά των Μετεώρων, στο εστιατόριο Πανόραμα, που φημίζεται για τις αυθεντικές γεύσεις Θεσσαλικής κουζίνας. Έτσι μετά την επίσκεψη μας στο περίφημο Μουσείο Φυσικής ιστορίας, με την πλούσια συλλογή πανίδας της περιοχής, ξεναγηθήκαμε στο μικρόκοσμο των μανιταριών στο ξεχωριστό τμήμα του μουσείου. Τι πιο επίκαιρο να δοκιμάσουμε λοιπόν τα κρασάτα μανιτάρια τους.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Καλαμπάκας

Μανιτάρια κρασάτα με αρωματικά

Από την Γιώργο Αγγέλη του εστιατορίου Πανόραμα, Καλαμπάκα

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια  λευκά ή πορτομπέλο

6 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο

100 ml κρασί λευκό μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

ρίγανη

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Tρόπος παρασκευής

Με βουρτσάκι καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αμέσως μετά τα σκουπίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα. Τα μανιτάρια δεν πλένονται ποτέ με νερό.

Κόβουμε τα ποδαράκια και το κεφάλι σε λεπτές φέτες.

Σε βαθύ τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να «γυαλίσουν».

Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό τα μανιτάρια.

Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά ανακινώντας το τηγάνι, ώστε να ψηθούν και από τις δύο μεριές. Χρειάζεται προσοχή να μην διαλυθούν.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, τα πιπέρια, το αλάτι και τα αφήνουμε στη φωτιά για 4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.

Αν θέλουμε βάζουμε και μια πρέζα αλεύρι, για να δέσει πιο γρήγορα η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μανιτάρια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε αμέσως μετά το κρασί προσθέτουμε και ένα κουταλάκι απαλή μουστάρδα για γεύση «ανεβαστική».

Προηγούμενο άρθροSpring Rolls
Επόμενο άρθροΓλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !