Μανιτάρια κρασάτα με αρωματικά

Τα μυστικά των Chef

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πουρές πατάτας σαν αφρός

Η καλή πατάτα, το εκλεκτό βούτυρο ή το ελαιόλαδο και το φρέσκο γάλα κάνουν την διαφορά. Οι πατάτες που ταιριάζουν στον πουρέ είναι οι Νευροκοπίου...

Οι  γλυκοπατάτες  θέλουν τρόπο…

Από τον Kωνσταντίνο Συντάκα, executive chef Οι γλυκοπατάτες είναι υπερτροφή και γίνονται ψητές, βραστές, πουρέ ή ακόμα και γλυκό. Πλένονται πολύ καλά για να φύγουν...

Ένα νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό πιάτο, αφού τα μανιτάρια είναι βόμβες βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλλιεργημένα μανιτάρια όλων των ειδών ή ακόμα και ποικιλία άγριων αποξηραμένων μανιταριών.

Τα κρασάτα μανιτάρια τα απολαύσαμε στα ριζά των Μετεώρων, στο εστιατόριο Πανόραμα, που φημίζεται για τις αυθεντικές γεύσεις Θεσσαλικής κουζίνας. Έτσι μετά την επίσκεψη μας στο περίφημο Μουσείο Φυσικής ιστορίας, με την πλούσια συλλογή πανίδας της περιοχής, ξεναγηθήκαμε στο μικρόκοσμο των μανιταριών στο ξεχωριστό τμήμα του μουσείου. Τι πιο επίκαιρο να δοκιμάσουμε λοιπόν τα κρασάτα μανιτάρια τους.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Καλαμπάκας

Μανιτάρια κρασάτα με αρωματικά

Από την Γιώργο Αγγέλη του εστιατορίου Πανόραμα, Καλαμπάκα

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια  λευκά ή πορτομπέλο

6 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο

100 ml κρασί λευκό μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

ρίγανη

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Tρόπος παρασκευής

Με βουρτσάκι καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αμέσως μετά τα σκουπίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα. Τα μανιτάρια δεν πλένονται ποτέ με νερό.

Κόβουμε τα ποδαράκια και το κεφάλι σε λεπτές φέτες.

Σε βαθύ τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να «γυαλίσουν».

Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό τα μανιτάρια.

Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά ανακινώντας το τηγάνι, ώστε να ψηθούν και από τις δύο μεριές. Χρειάζεται προσοχή να μην διαλυθούν.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, τα πιπέρια, το αλάτι και τα αφήνουμε στη φωτιά για 4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.

Αν θέλουμε βάζουμε και μια πρέζα αλεύρι, για να δέσει πιο γρήγορα η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μανιτάρια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε αμέσως μετά το κρασί προσθέτουμε και ένα κουταλάκι απαλή μουστάρδα για γεύση «ανεβαστική».

Προηγούμενο άρθροSpring Rolls
Επόμενο άρθροΓλυκό πορτοκάλι του κουταλιού

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κεμπάπ Ανατολίτικο

Μια αυθεντική γεύση της φωτιάς, για κάθε γιορτή και ειδικότερα για την Τσικνοπέμπτη που σηματοδοτεί την Αποκριά. Το έθιμο θέλει στα σπίτια να ψήνουν...

Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Ένα ρόφημα αγαπησιάρικο για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται πανεύκολα και κυρίως αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσει η...

Μανταρίνια με σοκολάτα και φουντούκια

Ένα γλυκάκι πειρασμός. Μια μπουκίτσα σοκολάτας με φουντούκια, που δροσίζεται από το χυμό μανταρινιού. Γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και αρέσει πολύ. Ας μην ξεχνάμε ότι...

Smoothie Alexander

Όλες οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά που χαρίζουν δύναμη και ευεξία … σε ένα ποτήρι.  Πράσινο χρώμα της φύσης και αρώματα με εξωτική πινελιά καρύδας...

Αυστριακό Κasnocken

Μια νόστιμη γευστική δημιουργία της βουνίσιας Αυστριακής κουζίνας, χορταστική που διανθίζει τις χειμωνιάτικες ημέρες. Ένα παραδοσιακό πιάτο με αρώματα και γεύση μοναδική. Εμείς σας...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !