Spring Rolls

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα ρολάκια λαχανικών είναι ροδοκοκκινισμένα φύλλα ρυζιού που κρύβουν γεύσεις λαχανικών, με την αψάδα του τζίντζερ και του λευκού βαλσάμικου. Ιδεατά για φιλικές «συνάξεις» … Μια γευστική δημιουργία ιδιαίτερα αγαπητή που θα έχει τη δική σας υπογραφή.

Τα spring rolls, τα ρολάκια της Άνοιξης έχουν κατακτήσει τη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Ξεκίνησαν από την Άπω Ανατολή και κατέκτησαν τον κόσμο.

Οι σάλτσες που χρησιμοποιούνται είναι διαφόρων ειδών και έτοιμες. Αν όμως θέλετε τη δική σας σάλτσα, σας δίνουμε τη συνταγή που αρέσει πολύ.

Αν δεν βρούμε φύλλα ρυζιού τότε μπορούμε να τα φτιάξουμε και με φύλλα τύπου Βηρυτού.

Τα spring rolls είναι νηστίσιμα και πολύ νόστιμα.

Spring Rolls

Από την Εύη Μάλαμα, δεινή μαγείρισσα

Υλικά

Για τα ρολά

20 φύλλα ρυζιού, ειδικά για spring rolls

1 φλιτζάνι φύτρες φασολιών

2 φλιτζάνια, ψιλοκομμένο λάχανο

2-3 κ.σ. σπορέλαιο

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο

1 καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Tζίντζερ, φρεσκοτριμμένο

2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό

1 κ.σ. σάλτσα σόγια

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. ψιλά noodles ρυζιού

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς

1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο

3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. βαλσάμικο λευκό

3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

180 ml νερό

1 κ.γ. αλάτι

1  κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.σ. μπούκοβο

1 κ.γ. κοφτό νισεστέ ή κορν φλάουρ

2 κ.σ. νερό

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα νουντλς και ρίχνουμε το καυτό νερό μέχρι να τα καλύψει. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε με ψαλίδι ανά 4 εκατοστά.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και το λάχανο και τα ανακατεύουμε ελαφρά για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα νουντλς, τις φύτρες, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε σε μπολ να κρυώσουν και ρίχνουμε πιπέρι.

Σε ένα φλιτζάνι με νερό ανακατεύουμε το νισεστέ μέχρι να διαλυθεί.

Ανοίγουμε τα φύλλα ρυζιού στον πάγκο της κουζίνας και αφού τα βάζουμε διαγώνια με την γωνιά προς το μέρος μας, με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση κατά μήκος και ρολάρουμε κλείνοντας τα δύο πλαϊνά. Στις άκρες βάζουμε λίγο  νισεστέ για να μην φύγει η γέμιση.

Βάζουμε τα spring rolls σε ταψί και τα αφήνουμε για 1 ημέρα στο ψυγείο καλυμμένα, με διαφανή μεμβράνη.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και όταν κάψει τηγανίζουμε τα ρολάκια γυρίζοντάς τα με λαβίδα για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς

Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το νισεστέ και το νερό, και τα πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υλικό από το μπλέντερ και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά μέχρι να  δέσει η σάλτσα.

Διαλύουμε το νισεστέ σε νερό και το προσθέτουμε στη σάλτσα.

Αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Η σάλτσα σερβίρετε πάντοτε κρύα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τα spring rolls και σε ένα κουπάκι τη σάλτσα για να βουτάμε

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !