Καρπούζι με φέτα και ελαιόλαδο

Τα μυστικά των Chef

Kαλοκαιρινή δροσιά… χρώμα και αρώματα. Ένα θρεπτικό snack για το καλοκαίρι, λίγο μετά τη θάλασσα που έχουμε ανάγκη για δροσιά, χωρίς να φορτωθούμε θερμίδες…

Ένα κοπάδι χήνες στα ριζά της υπεραιωνόβιας ελιάς

Το δοκίμασα ένα ζεστό μεσημέρι στον ελαιώνα Eumelia με τις αιωνόβιες ελιές στις Γούβες Λακωνίας και βέβαια το δικό τους εξαιρετικό ελαιόλαδο.

Χρόνος παρασκευής 5 λεπτά / Πολύ εύκολο

 Καρπούζι με φέτα και ελαιόλαδο

Από την Μαριλένα Καραδήμα, Eumelia Organic Agrotourism Farm

 2 κιλά καρπούζι, παγωμένο

200 γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένα

λίγο ούζο

100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

Ανθό αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μικρά φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες. Είναι σημαντικό να είναι το καρπούζι πολύ δροσερό όπως και το τυρί.

Το ραντίζουμε με ούζο.

Πασπαλίζουμε με το τυρί, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ανθό αλατιού.

Ραντίζουμε το καρπούζι με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα φύλλα δυόσμου.

Σερβίρουμε και κόβουμε σε κομμάτια

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !