Κέικ μπανάνας με γιαούρτι και σταγόνες σοκολάτας

Tips

Το κέικ αρέσει σε όλους, όπως και η μπανάνα. Η Ιωάννα Ντίνα η ευγενέστατη ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μάνθος, μας ετοίμασε ένα κέικ απίθανο, με μπανάνα και γιαούρτι και έριξε και λίγες σταγόνες σοκολάτας.

Μια γλυκιά δημιουργία που απολαύσαμε στο πρωινό αλλά είναι καλοδεχούμενη για όλες τις ώρες της ημέρας. Τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν στο σχολείο και εμείς στο γραφείο ή στο σπίτι με τον καφέ. Αν θέλουμε το σερβίρουμε και με παγωτό μπανάνα ή ακόμα και κρέμα σαντιγί για να χαρίσουμε ακόμα περισσότερη νοστιμιά.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Κέικ μπανάνας με γιαούρτι και σταγόνες σοκολάτας

Από την Ιωάννα Ντίνα, ξενοδοχείο Μάνθος, Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Υλικά για μια φόρμα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

4 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες (περίπου 11/2 φλιτζάνι)

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Προαιρετικά

1/2 φλιτζάνι καρύδια ή πεκάν ψιλοκομμένα ή

Τρόπος παρασκευής

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα ή τη στρώνουμε με λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, ανακατεύοντας καλά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ, χωρίς να γίνουν κρέμα.

Ρίχνουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και το  γιαούρτι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.

Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.

Ανακατεύουμε ελαφρά και για λίγο με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα και με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50-60 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό σημαίνει ότι το κέικ είναι έτοιμο.

Μόλις γίνει το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Το μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς και μετά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !