Κοτόπουλο σαλάτα με βαλεριάνα και σάλτσα γιαουρτιού

Τα μυστικά των Chef

Μια σαλάτα χορταστική, νόστιμη που πλημμυρίζει βιταμίνες και προσφέρεται για ένα ελαφρύ γεύμα. Είτε κάνουμε δίαιτα, είτε θέλουμε να ακολουθήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, αυτή η σαλάτα είναι ότι πρέπει.

Το φιλέτο κοτόπουλου δένει αρμονικά με αυτή την πανδαισία πράσινων λαχανικών που είναι υψηλής διατροφικής αξίας.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς καρύδια, αμύγδαλα, πασατέμπο ή ακόμα και αποξηραμένα γκότζι μπέρυ ή σύκα που είναι υπερτροφές, οπότε η σαλάτα μας πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Σαλάτα βαλεριάνα με κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού

Από το Σπύρο Νάκο executive chef

Υλικά

1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο

80 γρ μπέικον χοντροκομμένο

500 γρ  βαλεριάνα φρέσκια

200 γρ  μαρούλι

10  ντοματάκια

4 – 5 ραπανάκια σε φέτες

Βαλσάμικο σάλτσα

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Χυμό από ένα λεμόνι

2 κ.σ  μέλι θυμαρίσιο

1 κ.σ  μουστάρδα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

1 κ.σ μέλι

100 γρ γιαούρτι αγελαδινό

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, μια κουτάλια της σούπας μέλι, το χυμό από ένα λεμόνι, μια κουτάλια μουστάρδα, λίγο αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με αυτή τη μαρινάδα και αλείφουμε το κοτόπουλο ώστε να πάει και από τις δυο μεριές.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλένουμε καλά τη βαλεριάνα και το μαρούλι, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια με το χέρι και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα το ραπανάκια που είναι κομμένο σε φέτες και τα ντοματίνια που είναι κομμένα στη μέση.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το σοτάρουμε σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τη λαβίδα από τις δύο πλευρές.

Όταν αρχίσει να ασπρίζει το κοτόπουλο ρίχνουμε μέσα τη μαρινάδα του και το μπέικον που είναι κομμένο σε κυβάκια.

Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα το κοτόπουλο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού βάζοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Βάζουμε στο πιάτο το κοτόπουλο που έχουμε σοτάρει, ρίχνουμε λίγο σάλτσα από βαλσαμικό ξύδι και από πάνω βάζουμε τη σαλάτα που ήδη έχουμε ετοιμάσει και ραντίζουμε με τη σάλτσα..

Aν θέλουμε μπορούμε να μαρινάρουμε τη σαλάτα ολόκληρη μέσα στο μπολ και μετά να σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο.

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό ψημένο στη μπύρα
Επόμενο άρθροΠρασόρυζο της γιαγιάς

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !