Κοτόπουλο με τραχανά σούπα

Tips

Ένα ζεστό μαμαδίστικο φαγητό, που ενδείκνυται για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Γίνεται εύκολα και είναι νόστιμο και θρεπτικό. Μας τονώνει και είναι βάλσαμο για τα κρυολογήματα…

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Πολύ εύκολο  

Κοτόπουλο με τραχανά σούπα 

Από την πολυβραβευμένη Νανά Γκαμπούρα, chef «Στην κουζίνα της μαμάς Άννας», Σέρβια Κοζάνης

Υλικά για 4 άτομα

1 ½ κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια

2 φλιτζάνια τραχανά ξινό ή γλυκό

4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ολόκληρο

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό

Χυμό από 2 λεμόνια

2 φύλλα δάφνης

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε για 30 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα.

Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, το ξεκοκαλίζουμε και αφαιρούμε τις πέτσες.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.

Λιώνουμε στο μπλέντερ τις πατάτες και το κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι ζωμό μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

Ρίχνουμε την κρέμα πατάτας και τα κομμάτια κοτόπουλου στο ζωμό της σούπας.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας και προσθέτουμε τον τραχανά.

Βράζουμε για 12-15 λεπτά ακόμα, αφού δοκιμάσουμε γιατί μπορεί να χρειάζεται λιγότερο ή περισσότερο βράσιμο ο τραχανάς, γιατί εξαρτάται από το είδος του.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμα ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε προσθέτουμε στη σούπα καρότα, σέλινο και τριμμένο μαϊντανό… Η επιλογή δική σας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !