Λαχταριστή Κοτόπιτα με τυράκια και μανιτάρια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

H Ρούμελη φημίζεται για τις πίτες της και αυτή η κοτόπιτα που δοκίμασα στη Ναύπακτο, ήταν τόσο λαχταριστή που με κέρδισε.

Γίνεται εύκολα και είναι τόσο νόστιμη. Εσείς επιλέγετε το χαρμάνι των τυριών που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να διαλέξετε και από ελληνικά καπνιστά τυριά.

Η Κατερίνα στις πίτες της βάζει και μανιτάρια για περισσή νοστιμιά εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε από τη συνταγή, αν δεν σας αρέσουν

Λαχταριστή Κοτόπιτα με τυράκια και μανιτάρια

Από τη ξακουστή μαγείρισσα Κατερίνα Ξηρού, εστιατόριο Faces, Ναύπακτος

Υλικά για ένα ταψί

1 φύλλο σφολιάτας

600 γρ. στήθος κοτόπουλου

1 κύβο κοτόπουλου ή ζωμό

1 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

300 γρ. τυρί κασέρι, χοντροτριμμένο

200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή regato, χοντροτριμμένα

330 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

200 – 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 ποτήρι κρασί λευκό

100 γρ. μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κομμάτια

1 κόκκινη πιπεριά Φλώρινας, κομμένη σε φέτες

Τρόπος Παρασκευής

Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά, βάζοντας μέσα ένα κύβο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε αντικολλητιικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το μπέικον και το κοτόπουλο και ανακατεύοντας τα αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά.

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά.

Με ένα πινέλο περνάμε το ταψί ή το πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.

Ρίχνουμε τη γέμιση και με την μαρίζ την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με τα τυριά ώστε να καλύψουν τη γέμιση.

Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και με την μαρίζ φροντίζουμε να πάει παντού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Πώς να επιλέξω μαγιό αν έχω μεγάλη περιφέρεια;

Αν η περιφέρειά σου είναι κάπως μεγαλύτερη από το επιθυμητό, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Κανένα σώμα δεν είναι τέλειο και λίγο πολύ οι...

Αυθεντική Λαδόπιτα

Το παραδοσιακό γλυκό ή αλλιώς το γλυκό της χαράς, του γάμου και όλων των σημαντικών στιγμών στη ζωή των Πρεβεζάνων… Τελευταία εκτιμάται πολύ και από...

Πώς ψήνω σε σκεύη σιλικόνης;

Τα σκεύη σιλικόνης έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις κουζίνες μας. Είναι ελαφρά και εύκαμπτα και μπορείς να τα αποθηκεύσεις εύκολα, ενώ αντέχουν σε...

Πώς αποστειρώνω τα ρούχα του μωρού;

Το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και ερεθίζεται πολύ εύκολα. Για αυτό τον λόγο ό,τι έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα τους κατά...

Τί να κάνω για να ξεμυρίσει το μπάνιο;

Όπου υπάρχει υγρασία και μικρόβια υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές. Το μπάνιο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα χώρου που συχνά σε προβληματίζει καθώς ενώ το διατηρείς...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !