Λαχταριστή Κοτόπιτα με τυράκια και μανιτάρια

Tips

H Ρούμελη φημίζεται για τις πίτες της και αυτή η κοτόπιτα που δοκίμασα στη Ναύπακτο, ήταν τόσο λαχταριστή που με κέρδισε.

Γίνεται εύκολα και είναι τόσο νόστιμη. Εσείς επιλέγετε το χαρμάνι των τυριών που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να διαλέξετε και από ελληνικά καπνιστά τυριά.

Η Κατερίνα στις πίτες της βάζει και μανιτάρια για περισσή νοστιμιά εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε από τη συνταγή, αν δεν σας αρέσουν

Λαχταριστή Κοτόπιτα με τυράκια και μανιτάρια

Από τη ξακουστή μαγείρισσα Κατερίνα Ξηρού, εστιατόριο Faces, Ναύπακτος

Υλικά για ένα ταψί

1 φύλλο σφολιάτας

600 γρ. στήθος κοτόπουλου

1 κύβο κοτόπουλου ή ζωμό

1 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

300 γρ. τυρί κασέρι, χοντροτριμμένο

200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή regato, χοντροτριμμένα

330 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

200 – 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 ποτήρι κρασί λευκό

100 γρ. μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κομμάτια

1 κόκκινη πιπεριά Φλώρινας, κομμένη σε φέτες

Τρόπος Παρασκευής

Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά, βάζοντας μέσα ένα κύβο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε αντικολλητιικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το μπέικον και το κοτόπουλο και ανακατεύοντας τα αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά.

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από τη φωτιά.

Με ένα πινέλο περνάμε το ταψί ή το πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.

Ρίχνουμε τη γέμιση και με την μαρίζ την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με τα τυριά ώστε να καλύψουν τη γέμιση.

Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και με την μαρίζ φροντίζουμε να πάει παντού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !