Τί να κάνω αν με κόψει το παπούτσι;

Tips

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να σε κόψει το παπούτσι ενώ βρίσκεσαι κάπου όπου δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε σε εναλλακτικό ζευγάρι, ούτε σε κουτί πρώτων βοηθειών ώστε να βολευτείς προσωρινά με κάποιο τσιρότο. Ας δούμε τί μπορείς να κάνεις ώστε να αποφύγεις αυτή την περίπτωση αλλά και πώς να κινηθείς αν σου συμβεί κάτι τέτοιο:

  1. Όταν αγοράζεις καινούρια παπούτσια είναι προτιμότερο να τα παίρνεις ένα νούμερο μεγαλύτερα και να βάζεις έναν πάτο. Έτσι το παπούτσι θα είναι πιο άνετο και πιο μαλακό και δεν θα υποφέρεις από χτυπήματα. Επιπλέον ο πάτος θα απορροφά τον ιδρώτα και το πόδι θα είναι πιο σταθερό μέσα στο παπούτσι.
  2. Πριν φορέσεις για πρώτη φορά ένα ζευγάρι παπούτσια, καλό θα ήταν να τα περπατήσεις για αρκετή ώρα στο σπίτι ώστε να διαπιστώσεις αν κάπου σε κόβουν ή σε ενοχλούν. Έτσι θα λάβεις τα μέτρα σου εγκαίρως.
  3. Προτίμησε να φοράς τα παπούτσια σου, ιδιαίτερα όταν είναι καινούρια, με κάλτσες ή καλσόν.
  4. Έχε πάντα στην τσάντα σου μερικά τσιρότα σιλικόνης ή απλά τσιρότα, για ώρα ανάγκης.
  5. Πριν φορέσεις ένα ζευγάρι παπούτσια, ψέκασέ τα εσωτερικά με λίγη λακ. Έτσι θα δημιουργηθεί ένας τραχύς μανδύας που δεν θα επιτρέπει στο πόδι να γλιστράει μέσα στο παπούτσι προστατεύοντάς το από τους τραυματισμούς.
  6. Αν σε χτυπήσει το παπούτσι ενώ βρίσκεσαι σε απόμερο μέρος ή στη φύση, κόψε ένα κομμάτι από χαρτομάντηλο ή ύφασμα και τοποθέτησέ το ανάμεσα στο δέρμα σου και στο παπούτσι. Το ίδιο μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας κάποιο μαλακό φύλλο ή φλούδα που μπορείς να βρεις στη φύση. Πρόσεξε όμως μην επιλέξεις κάποιο ερεθιστικό φυτό.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !